BIST 9.530
DOLAR 32,43
EURO 34,74
ALTIN 2.479,26
HABER /  SEÇİM

AK Parti seçim beyannamesi Başkanlık sistemi

AK Parti seçim beyannamesine Başkanlık sistemi girdi. Başbakan Davutoğlu 100 maddelik seçim beyannamesini okudu, 'Başkanlık sistemi gereklidir' dedi.

Abone ol

AK Parti 2015 Milletvekili Seçimi Beyannamesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı. 100 maddelik seçim beyannamesinde en dikkat çekici detay Başkanlık sistemine ilişkin bölüm oldu.

AK Parti seçim beyannamesinde Başkanlık Sistemi'yle ilgili "İdari yapının başkanlık sistemi çerçevesinde yeniden düzenlenmesini gerekli görüyoruz. Başkanlık sistemi yetki karmaşasını giderecektir. Millet yöneticilerini kendisi seçecek" denildi. 

SEÇİM STARTINI VERDİ MUHALEFETE DEMEDİĞİNİ BIRAKMADI

CHP'nin reklam kampanyası için "ABD'den ithal alkış politikalarıyla, kedilerle bu işi çözemezsiniz" dedi. 

Ağrı'daki PKK saldırısı üzerinden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yüklenen Davutoğlu,
"İzmir'de, Kadıköy'de gelip barış güvercini olmak ama Ağrı'da da Diyarbakır'da da sandık sandık 'eğer buradan yüzde yüz şu partiye oy çıkmazsa hesap sorarız' diyenlerin yanında durmak, iki yüzlülüktür, bukalemun siyasetidir. Ama bilsinler, biz 6-7 Ekim olaylarından ders aldık. Demirtaş o zaman da aynı hainliği yapmıştı" diye konuştu. 

ak parti seçim beyannamesi başkanlık sistemi.jpg
100 MADDELİK SÖZLEŞME

Davutoğlu seçim beyannamesinin okunmasına "Ya Allah bismillah" diyerek başladı. 100 maddeden oluşan 'Yeni Türkiye Sözleşmesi'ni okumaya başladı.

Vatandaşlara, rakibimiz olan siyasi partilere, STK’lara, Türkiye’nin entelektüel camiasına aydınlara yönelik olarak 2023’e giderken yeni Türkiye sözleşmesini onlara takdim ediyorum. İşte AK Parti vizyonunun 2023 Yeni Türkiye sözleşmesi. Bu sözleşmeyi buradan bu kürsüden okuyacağım. Çağrıda bulunacağım, ya bu sözleşmeyle ilgili kanaatlerinizi bildirin, yada kendi sözleşmenizi çıkarın. Ta ki 77 milyona hitap eden ortak bir metinde anlaşalım.

BAŞKANLIK SİSTEMİ GEREKLİDİR
 
Yetki kargaşasıyla malul hale gelmiş olan idari yapının ve yürütme erkinin yeniden düzenlenmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı'nın doğrudan halk tarafından seçilmesi ile birlikte, idari yapının başkanlık sistemi yönünde yeniden yapılandırılmasını, yetki kargaşasının giderilmesi ve hesap verilebilirliğin gerçek anlamda tesisi için gerekli görmekteyiz.

Başkanlık sistemini, özgürlükçü anayasal çerçevede, yasama ve yürütmenin müstakil olarak etkin olduğu, demokratik denge ve kontrol mekanizmalarının öngörüldüğü, toplumsal farklılıkların siyasal temsilinin sağlandığı bir yönetim modeli olarak tasavvur ediyoruz." 


Yurdun çeşitli bölgelerinden gelen partililer, sabahın erken saatlerinde toplantının yapılacağı Ankara Arena önünde toplandı. Partililer, oluşturulan güvenlik noktalarında yapılan aramanın ardından salona alındı. Toplantının yapılacağı Ankara Spor Salonu önünde bekleyen kalabalığa seslenen Davutoğlu, ardından eşi Sare Davutoğlu ile birlikte salona girdi.

Davutoğlu salona girerken AK Parti'nin "Bize Her Yer Türkiye" adlı seçim şarkısı çalındı. AK Parti seçim şarkısını aşağıdaki playerdan dinleyebilirsiniz.


Davutoğlu, seçim beyananmesinin açıklanması öncesi uzun bir konuşma yaptı ve seçim startını verdi.

"BENDEN ÇOK ONLARI SELAMLAYIN"

Sözlerine "Başbakan ama daha önemlisi AK Parti davasının bir neferi olarak huzurunuzdayım" diye başlayan Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Sizlerle birlikte omuz omuza yürümenin onurunu hayatımın en önemli şerefi olarak görüyorum. Parti kurucumuz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da buradan selamlıyorum. Dün gece kendisiyle bir telefon görüşmesi yaptık. Sizlere onun da selamını iletiyorum. Bu dava bize onun emanetidir. Bizim davamız bir vefa davasıdır. Bir erdem bir ahlak davasıdır. Siyasi veya ekonomki rant davası değildir. Bu davayı gelecek güçlere taşıyacağız.

3 DÖNEM KURALINA TAKILANLARI ALKIŞLATTI

AK Parti kadrolarından küskünler bekleyenler oldu. Ama görüldü ki AK Parti kadroları erdemliler hareketi olduğunu gösterdi. 3 dönemi bittiği halde kırgınlığı olmayan abilerinizi alkışlamanızı istiyorum. Ayağa kalkın ve bu dava neferlerini selamlayın. Benden çok onları selamlayın. Onlar sadece kısa bir ara verdiler, partilerimizin her kademesinde çalışmaya devam edecekler.


"HİÇBİR KARDEŞİMİZ LİSTE DIŞI DEĞİL"

6 bin 223 kıymetli aday arasından 550 adayımızı seçmeye çalıştık. Aday adaylarımızın her biri kıymetliydi. Onlar artık AK Parti kadrolarının neferleridir. Çok olumsuz gibi görünen 'liste dışı kalmak' diye bir tabir var. Hiçbir kardeşimiz liste dışı değildir. Onlar kalbimizdedir. Kalkınma sadece fiziki kalkınma değildir. Geleceğe yürüyen gücün büyük atılım hamlesidir. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefimiz en çok bugün geçerlidir.

ahmet-davutoglu-3-donem-kuralina-takilan-ak-partilileri-aklislatti.jpg
KILIÇDAROĞLU'NA: KEDİLERLE BU İŞİ ÇÖZEMEZSİNİZ

Seçim beyannamemizin odağında insan onuru vardır. Her bir vatandaşımızın insan onuruna yakışır bir şekilde hayat sürmesi için gerekenleri yapacağız. Onurlu bir milletin bir daha IMF kapısına gitmemesi için, onurlu milletin bir daha kimseden hibe dilenmemesi için, bu bir inşa beyannamesidir. Biz bir tarihi hareket olarak, bir milli irade hareketi olarak ortaya vizyon koyarken, herkes konuşur biz yaparken CHP, MHP ve HDP neler yapıyor?

Alkışlayan, konuşamayan vizyon üretemeyen ama birilerinin aklıyla alkışlayan Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Bizim bu kapsamlı seçim beyannamemiz ve biraz sonra açıklayacağım ve ilan edeceğim yeni toplumsal sözleşmemiz karşısında sözünüz nedir Amerika'dan ithal alkış propagandalarıyla kedilerle bu işi çözemezsin. Bizi 13 yıldır dünya alkışlıyor, senin alkışına ihtiyaç yok.
Onlar konuşur AK Parti yapar. Sayın Kılıçdaroğlu bizim ecnebi propaganda tekniklerine ihtiyacımız yok. Biz milletin diliyle konuşuruz. Ama hakkını yemeyelim. Ben buradan Kılıçdaroğlu'nu tebrik etmek istiyorum. Ön seçim yaptılar ve başarılı oldu.

SEÇİM HEDEFİNİ AÇIKLADI

CHP hep kendi içinde seçim yapsa başarılı olacak. Onun babayiğitliği yüze 35'e kadar. En büyük hedefi yüzde 35. Ben ise yüzde 35'i burada telafuz etmektense bu görevi burada bırakırım. Biz yüzde 35'e değil, yüzde 55-60'a yürüyoruz. Kılıçdaroğlu'na söylüyorum, bizim hayallerimize yetişemezsin. Bizim gerçeğimize senin hayallerin ulaşamaz. En önemlisi gönlün küçük Kılıçdaroğlu, almıyor milleti.

"DEMİRTAŞ HAİNLİK YAPTI"

Gelelim HDP'ye İstanbul'da adeta barış güvercini, Ağrı'da terör sözcüsü. Neyseniz mertçe karşımıza çıkan. Tavrınız açık ve net olsun. Silahlı baskıyla oyları çalarız diye düşünüyorsanız o kardeşlerimiz son 13 yıl içinde Türkiye'nin nereden nereye geldiğini biliyorlar. Demirtaş bizi bir komplo yapmakla suçluyor.
Buradan çağrıda bulunuyorum, eğer HDP demokratik bir siyasi partiyse, Demirtaş da bunun eş başkanıysa çıksın ve desin ki 'seçim kampanyaları süresince ve seçim günü hiç bir baskıyı, hiç bir silahlı baskıyı kabul etmiyoruz. Köylere, mezralara dönük olarak, teröristlerin yaptığı bir takım baskı çalışmalarına karşıyız' desin. O zaman demokraside anlaşırız. Ama İzmir'de, Kadıköy'de gelip barış güvercini olmak ama Ağrı'da da Diyarbakır'da da sandık sandık 'eğer buradan yüzde yüz şu partiye oy çıkmazsa hesap sorarız' diyenlerin yanında durmak, iki yüzlülüktür, bukalemun siyasetidir. Ama bilsinler, biz 6-7 Ekim olaylarından ders aldık. Demirtaş o zaman da aynı hainliği yapmıştı.
Bilsinler ki seçim sandığının güvenliğini her ne pahasına olursa olsun sağlayacağız. Güvenlik güçlerimiz özgürlük ortamında seçimlere gidilebilmesi için ne tedbir alıyorsa bu tedbiri alacaktır. Başbakan olarak da gerekli talimatları, hükümet olarak da verdik. Türkiye'nin her köşesinde, Hakkari'den Edirne'ye kadar her yerde seçim tam bir güvenlik içinde yapılacaktır. Demirtaş ve ekibine sesleniyorum, çıkın ve siyasetinizi demokrasiyle ilgili tavrınızı açık bir şekilde koyun.

başbakan ahmet davutoğlu ak parti seçim beyannamesini açıkladı.jpg 

"TEPKİ OYLARIYLA DEĞİL, VİZYONLA ORTAYA ÇIKIN"

Her seçim öncesinde Bahçeli’nin hesabı şu oldu. Bir çatışma olur da şehit haberleri gelir de tepki oylarını toplayabilir miyim? Bahçeli vizyonla yola çıkın. Anadolu insanı kimin milliyetçi kimin olmadığını biliyor. Bizim bu milletin değerlerine sahip çıkmamızı Orhun Anıtları'na gidip sorsunlar. Orta Asya Kafkasya’ya sorsunlar. Tek bir dille konuştum, iki dil kullanmadım, iki yüz kullanmadım. Türke de kürde de Aleviye de Suniye de tek dille hitap ettim. Bu dil aşk dilidir, sevda dilidir.

PAPA'YA ELEŞTİRİ

AK Parti'ye kurulan tuzaklara Papa da katıldı. Sayın Papa'ya tekrar sesleniyorum. Tarihi olayları konuşmaya hazırız. Her türlü muhasebeyi yapmaya hazırız. Ama tarih üzerinden milletimize hakaret ettirmeyiz, tarihi tartışmalar üzerinden Türkiye'ye şantaj yapılmasına izin vermeyiz.