BIST 9.693
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.494,92
HABER /  GÜNCEL

AK Parti saldırıyı bekliyormuş!

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti ve Adalet Bakanlığı'na düzenlenen saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Ankara 'daki eş zamanlı saldırılarla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin , "Çözüm süreci içerisinde bu tür saldırılarla karşılaşabileceğimizi tahmin ediyorduk" dedi.

Adalet Bakanlığı 'na bombalı, AK Parti Genel Merkezi'ne ise lav silahıyla yapılan eş zamanlı iki saldırı Ankara'da hareketli saatler yaşanmasına neden oldu. Patlama ile ilgili ilk açıklama Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den geldi.

Bakanlığa yönelik saldırıda parça tesirli el bombası kullanıldığını söyleyen Ergin, şunları söyledi:2.20130320005819.jpg

"Adalet Bakanlığı'nın Milli Müdafa Caddesi girişindeki otoparklar bölgesine 2 adet el bombası atıldı. Bir personelimizin eşi yaralandı ve hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi.Şiddet ve terör aciz ve korkakların sığındığı bir yöntem. Düşünceleriyle millet içerisinde yer edemeyenler, bu tür şiddet eylemleriyle gündeme gelmeye çalışmaktadır.

Ancak hükümetimiz şiddeti bitirme kararlılığını sürdürecektir. Bu tür saldırılar bizi alıkoyamaz. Çözüm süreci içerisinde bu tür saldırılarla karşılaşabileceğimizi tahmin ediyorduk. Hiçbir provokasyon bizi yolumuzdan döndüremeyecek."

Ergin, AK Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırıya ilişkin ise Genel merkezimize muhtemelen bir lav silahı ile mühimmat atımı yapılmıştır, bir miktar maddi hasar söz konusu, onun dışında bir sıkıntı yok'' bilgisini verdi.