BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,78
ALTIN 2.505,94
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ak Parti'den şoke eden reklam skandalı

AK Parti reklamlarını "vergi kaçırmakla" suçladığı kuruma verdi. Skandalın perde arkasında kim var? Bu işten kim kar ediyor?

Abone ol

AK Parti, seçim reklamlarıyla bir skandala daha imza attı. Partinin reklamları, VERGİ KAÇIRMAKLA suçlanan Google'a verildi. Olay kamuoyuna yansıyınca, o reklamlar Google'dan apar topar geri çekildi. Google işgüzarının AK Parti'nin reklam işini yürüten ARTER Ajansı'nı bypas ederek bu reklamları verdiği ortaya çıktı.

AK Parti'nin seçim reklamları sadece bir tek mecrada yayınlanıyor. İlginç olan ise seçilen bu mecranın "VERGİ KAÇIRIYORLAR" denilerek savaş açılan GOOGLE olması...

Hatırlanacağı gibi yaz aylarında Ulaştırma Bakanlığı Google karşı tavır almıştı. Binali Yıldırım, Google açılan savaşın perde arkasını açıklarken aynen şu ifadeleri kullanmıştı:

Bu reklam o sitede!
AK Parti'nin Google'a verdiği o reklamlar bakın hangi sitede de yayımlanıyor!
HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

"Neden Türkiye'nin yasalarına tabi olmak istemiyorlar. Neden vergi dairesinin adresini bilmiyorlar? Siz Google'dan zengin misiniz? Siz vergi vereceksiniz, onlar bu kadar reklama rağmen vergi vermeyecekler… Beni yasakçı saysınlar önemli değil. Kimse bu ülkeyi hafife alamaz. İsrail'e özel içerik yapıyor. Türkiye'yi yok sayıyorlar, vergi mükellefi olmak istemiyorlar."

AK PARTİ VERGİSİZ REKLAM MI YAPTIRIYOR?

AK Parti şimdi "vergi kaçırmakla" ve "Türkiye'yi takmamakla" suçladığı GOOGLE'ı yüklü reklam çalışması ile ihya ediyor...

Merak edilen noktalar şunlar:

*Türkiye'den aldığı reklamların vergisini ödemeyen Google, AK PARTİ reklamlarından elde ettiği kazancın vergisini ödüyor mu?

*AK Parti "vergi kaçıran" bir kuruma nasıl oluyorda para ödüyor?

KRİZİ BÖYLE ÇÖZDÜLER
AK Parti'nin reklamı vergi kaçırmakla suçlanan google da yer aldı. Partinin reklam ajansı çıldırdı. Olay kamuoyuna yansıyınca reklam şirketi devreye girip sorunu çözdü.  Detaylı bilgi için TIKLAYIN!..


*Google AK Parti reklamlarını "vergi ödemediği" için daha ucuza mı yayınlıyor?

SKANDAL UYGULAMA KİMİN İŞİ ?

Vergi kaçıran ya da AK Parti'nin yetkili bakanı tarafından vergi kaçırmakla suçlanan Google'a bu reklamları kim verdi?

AK Parti'nin reklam çalışmasını yürüten ARTER firması mı? Gazeteciler.com, ARTER firmasının sahibi Erol Olçak'a ulaştı.

Reklamları Google'a siz mi verdiniz sorumuza Olçak'tan çok çarpıcı bir yanıt geldi. Olçak:  "Google'da dönen reklamlar bize ait değil" dedi.

Peki Google'a verilen AK PARTİ reklamları kimin işi? VERGİ KAÇIRMAKLA suçlanan bir siteye reklam vererek bu işten kim nasıl bir kar elde ediyor? Kamuoyu bu sorunun yanıtını da bilmek istiyor...