BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.487,03
HABER /  POLİTİKA

AK Parti Oyuna gelmeyecek

Erdoğan, "Hiçbir ajan provokatör tarihine sahip çıkan bu gençliği istismar edemez, edemeyecektir" dedi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hiçbir ajan provokatör, hiçbir ihanet çetesi geçmişte olduğu gibi Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklayan, tarihine bir bütün olarak sahip çıkan bu gençliği istismar edemez, edemeyecektir" dedi.

AKP Gençlik Kolları Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen Gençlik Şöleni'ne katılan Başbakan Erdoğan, AKP gençliğinin "bayatlaşmış kavramlar arasına sıkışmış bir gençlik olmadığını", AKP gençliğinin okuyan, düşünen, üreten, neticelendiren ve bilgisayarının tuşlarıyla geleceği şekillendiren bir gençlik olduğunu söyledi.

Bugün Türkiye'de dünyanın gidişini iyi okuyan, imkan ve kaynakları doğru analiz eden bir gençlik olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Hiçbir ajan provokatör, hiçbir ihanet çetesi geçmişte olduğu gibi Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklayan, tarihine bir bütün olarak sahip çıkan bu gençliği istismar edemez, edemeyecektir" dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Lütfen, geleceği düşünmeden günlük meseleler içinde birikiminizi tüketmeyin. Lütfen ülkemizin en büyük ihtiyacının adalet ve kalkınma olduğunu unutmayın. Lütfen, sevgiyi büyütün, ideallerinizi büyütün, kardeşlik bağlarınızı, Cumhuriyet değerlerimizi yüceltin. İhtilafları değil, ittifak noktalarımızı güçlendirin. Bizim husumete, öfkeye vaktimiz yok. AK Partinin gelecek tasavvuru demokrasisi daha çok gelişmiş, milli geliri daha çok artmış, evrensel değerlerle daha çok bütünleşmiş bir Türkiye'dir."

Başbakan Erdoğan, Danıştay'a yönelik saldırı ile ilgili olarak da şunları söyledi.

"Bakınız dün Ankara'da değerli bir Danıştay üyemizi, menfur bir saldırı sonrasında maalesef ebediyete uğurladık. Bu olayı AK Parti olarak, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak hep birlikte lanetliyoruz. Zira biz hiçbir zaman ülkemizi gerilime taşıyacak anlayışlara geçit vermedik. İnsan eksenli bir hayatı, insan eksenli bir yönetimi özleyerek yola çıktık. Çünkü şuna inandık: Düşünce özgürlüğü başka bir şey, inanç özgürlüğü başka bir şey, vicdan özgürlüğü başka bir şey, teşebbüs özgürlüğü başka bir şey... Ama hiçbir zaman bir insanın hayatına kastetmek suretiyle özgürlüklerin temini ve savunulması sözkonusu olamaz.

Bu ifadelerime dikkat edin, şu anda ne yazık ki kan üzerinden siyaset yapan anlayışlar da var ülkemizde. Var... Ama bu oyuna AK Partililer olarak biz asla gelmeyeceğiz... Biz işimize bakacağız... Çünkü terör bunu ister... Terör bunu arzular... Terörün oyuncağı biz olamayız... Bizim tek derdimiz var, bu ülkenin birliği, beraberliğidir. Biz bu ülkede dinsel milliyetçiliğe, bölgesel milliyetçiliğe, etnik milliyetçiliği karşıyız. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında bir ve beraberiz. Bunu böyle bileceğiz."