BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.436,44

AK Parti oy patlaması yapacak!

Daha önce de söyledim, tekrar etmekte büyük yarar görüyorum. Tunceli halkı tüm Türkiye'den dersim'in bombalanmasının intikamını yıllardır aldı ve almaya devam ediyor.

Siyaset dünyasının pek çok iddialaşmaya sahne olduğuna tanıklık etmiş biriyim. Eski dönemlerde sadece vaatler üzerinden yapılırdı bu iş.

Hem de ne vaatler...

"Beni seçerseniz iki anahtarınız garanti" diyeni de, kulaç atar vaziyette poz verip, "Seçimi kazanmazsam Rodos'a kadar yüzerim" diyeni de duyduk.
 
Millet saftı o zaman tabi...

Yani biri çıkıp, "Bizim iktidarımızda ne  tarafa dönerseniz dönün, kıçınız herzaman arkanızda kalacak" dese, inanacak insanlar vardı. Nihayetinde "Kars'a deniz getireceğiz" diyen siyasetçi bile alkışlandı vakti zamanında...

Mesela ben bir anımı anlatayım.

Haydar Baş'ın lideri olduğu parti vakti zamanında bir sürü vaatte bulunmuştu. O dönemde partiden arkadaşlar bizzat beni arayıp, "Süleyman bey yaptığımız anketlerde yüzde 50.01 ile iktidara geliyoruz" demişti. Seçim günü sonuçlar açıklandığında kendilerini arayıp, "Abi yüzde 0.1 almışsınız. Acaba YSK yüzde 50'yi daha sonra mı açıklayacak" dediğimde de çok hoş (!) sözlerin ardından telefon yüzüme kapatılmıştı.

Neyse tamam, konumuza dönelim!

Efendim, zaman ilerleyip milenyum çağına geçince, iddiaların veya vaatlerin şekli şemali de değişmeye başladı.

Önce 2'nin, sonra 9'un yanındaki sıfırları atıp, 2 ile 9'u yanyana getirip, önce çarpıp, sonra toplayıp 40 rakamını bulan ve bu rakam üzerinden partisinin iktidara geleceğini müjdeleyen siyasetçilere rastladık.

Sonra iktidar oldukları takdirde her aileye 600 lira verip raaahaaat bir hayat yaşamayı vaadeden siyasetçi ile tanıştık.

Dün bu vaat veya iddialar zincirine yeni bir halka eklendi.

CHP'li Kamer Genç "AK Parti yüzde 52 alırsa kendimi yakarım" diyerek yeni trend başlattı. Özellikle dikkatinizi çekerim. "CHP iktidar olmazsa kendimi yakarım" demiyor, "CHP ikinci olursa kendimi yakarım"da demiyor. 12 yıldır iktidarda olan partinin  yüzde 52 oy alamayacağını, alırsa kendini yakacağını söylüyor!

Bence bu açıklama ile Türkiye için büyük bir fırsattır ve bu fırsatı kaçırırsak tarih önünde hesap veremeyiz arkadaşlar! Neticede, Cumhuriyet tarihi boyunca en fazla vekillik yapıp, ülkeye en az hizmet eden birinden bahsediyoruz değil mi?

Kurban olduğum Allah!

Şöyle az birşey ötede doğsa Beşar Esad'ın, biraz daha ilerde doğsa Sisi'nin başına bela olacakken, bize musallat etmenin de bir hikmeti var herhalde..

20 yıllık siyaset hayatında ilk kez doğru bir şey söylemiş olacak ki, kendisine çok büyük oranda destek mesajları yağdı gün boyunca...

"Hanımlar beyler AK Partiye yükleniyoruz. İşin ucunda Kamer Genç'ten kurtulmak var" diyenlerin sayısında resmen patlama yaşandı.

Hatta bazı seçmenler sevinme konusunu bayağı abartmış. Bakın neler yazmışlar:

"Bir tanker benzin benden. Tam adresi söylerseniz çadır kuralım, şenliklere şimdiden başlayalım"

"Kibrit için para harcamayın sayın vekilim!. Sponsorunuz olmaya hazırım!"

"Ohh my Garttt! Kamer abi ateş dansı yaparak bize veda edecek!"

"Gelin bir olalım, iri olalım, diri olalım, benzin alalım!"

"Bırakın şimdi İHH'ya yardımı, benzin bağışları başlasın!"

"Çok makbule geçer. Hatta helva yerine makbule yeriz."

"Kamer abi biz senin kendini yakabilme ihtimalini sevdik!"

"Kişi ateşini cehenneme dünyadan götürür derler ya. Kamer Genç için söylenmiş sanki..."

Daha neler neler!

Ananas yemiş gibi ağzını şapırdata şapırdata "Yihuuuuuu, Yuppiiii, oleyyy, heyoooo" diye bağrışan vahşileri okumaya gönlüm daha fazla el vermedi.

Duyguları sinelerinde kalasıcalar!

Ha!

"Sakın yapma" diye yalvaran da var. "Kamer Genç yapma öyle birşey. Kendini düşünmüyorsan doğayı düşün. Ozon zaten delik birde sen delme" diye haykırıyor.

Kamer Genç'in tam da seçim öncesi bu açıklamayı yapması manidar!

Yapılan yorumlara bakılırsa sırf Kamer Genç kendini yaksın diye AK Parti'ye karşı bir teveccüh oluşmuş. Kimi sevmediği için, kimi ise kendisini gerçekten yakıp yakmayacağını görmek için AK Parti'ye oy vereceğini söylüyor.

Ben AK Parti'nin yerinde olsam seçim sloganlarımı bunun üzerine düzenlerdim. Bilboardları, "Oylarınız bize aksın, Kamer Genç kendini yaksın!" diye donatırdım.

Seçim şarkısı olarak da, "Arabada beş evde onbeş. Kamer'e de benzin beleş" diye değiştirip sonuna lililili ahey ahey diye coşkuyu verdin mi tamamdır!

Neyse, kendi bilecekleri iş tabi!
 
Benim fikrimi soracak olursanız, önce şunu söyleyeyim.

Kamer Genç'in AK Parti'nin oy oranına şaşırmadan önce, kaç yıldır kendisini bu tuhaflıklarına rağmen Tunceli halkının seçmesine şaşırmalı.

İnşallah kendini yakmak için bir ormanı mekan olarak seçmez. Kurunun yanında yaş da gitmesin yani değil mi?

Ben şahsen kendisini yakacağını sanmıyorum. Kamer Genç bu neticede... Seçim günü AK Parti yüzde 53 alsa, "Yakmam kardeşim, ben yüzde 52 demiştim" diyebilecek kapasitede biri...

Yaptığı şey, toplumda bir algı oluşturmak. Çıtayı olabildiğince yüksek tutup, AK Parti yüzde 48-50 aldığında, "Bak başarısız oldular" demek için çırpınıyor. Ama toplumun algısına bakılırsa, çoğunluk kendisinin gitmesini, AK Parti'nin gelmesinden daha hayırlı bir durum olarak görüyor.

Yapmazsın sen Kamer abi...

Yakmazsın sen kendini, milleti boşuna keklemeye çalışma! "Yaparım" demen hiç inandırıcı değil. Aha buradan sana söz veriyorum. Sen kendini yak, söz veriyorum ben de Roma'yı yakacağım!

Yaparım, bilirsin!