BIST 9.431
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.501,03
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti o senaryoyu netleştirdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e seslendi

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, 'Sayın Cumhurbaşkanımız tekrar siyaset yapmak isterse yine birlikte çalışırız.' diyerek Gül'e aktif siyaset mesajı verdi. 

Tanrıverdi mesajında şu açıklamalarda bulundu: "Sayın Başbakanımızın devletin başında olması Türkiyemiz için büyük bir itibardır, onurdur. Başbakanımızın Köşk'e çıkması tamamen kendi takdirlerindedir. Ancak benim kanaatim, Sayın Başbakanımız Köşk'e daha yetkili bir şekilde çıkmalı. Yetkilerinin artırılması, Türkiye ve dünya insanlığı için etkilerinin artırılması demektir.

ÖNEMLİ OLAN...

Akşam'ın haberine göre, Tanrıverdi sözlerinin devamında, "Sarkozy 'Devlet Başkanı' ve onlarda yarı başkanlık var. ABD'de 'Başkanlık' sistemi uygulanıyor. Dünyaya baktığınızda devlet başkanlarının yetkili olduğu ülkelerde etkileri fark ediliyor. Devlet başkanının yetkileri artırıldığında hem ülkesi için hem dünya için etkisi artırılmış oluyor. 2023'e yürüyen Türkiye'nin hedefine çok çabuk ulaşması adına da bu önemlidir... İsmi önemli değil, yani başkanlık, yarı başkanlık veya şu sistem. Önemli olan devlet başkanının daha yetkili olması." diye konuştu.

CHP'NİN ÖNERİSİNE NE DEDİ?

CHP'nin 'Meclis seçsin' önerisini eleştiren Tanrıverdi, "Bunu millete güvensizlik olarak görüyorum. Buradan dönüş olursa yine 'Dağdaki çobanla, benim oyum bir olmaz' diyenlerin, 'bidon kafalı', 'karnını kaşıyan adam' diyenlerin sözleri aklımıza gelmiş olur. CHP nasıl o sözü söyledi hala hafızam almıyor. Biraz daha geri gitseler herhalde 'Milli şefliğe tekrar geçelim' diyecekler." ifadelerini kullandı.