BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  POLİTİKA

AK Parti MKYK toplantısı öncesi zor anlar Selvi yazdı

Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında Başbakan Davutoğlu'nun yetkisini devrettiği AK Parti MKYK toplantısının perde arkasını yazdı.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, AK Parti'de yeni bir sürecin başladığını, kaptan köşkünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oturduğunu yazdı.

29 Nisan'da yapılan AK Parti MKYK toplantısının yankıları sürüyor. Başbakan Davutoğlu'nun il ve ilçe başkanlarını atama yetkisini partiye devrettiği toplantı, kulislerde konuşulmaya devam ediyor.

Selvi, Davutoğlu'nun sağduyulu tavrıyla krizin aşıldığını düşünüyor. "Kaptan köşkünde Erdoğan" başlıklı yazısında yazar, kritik toplantı öncesi iki lider arasındaki görüşmenin detaylarını okurlarıyla paylaştı:

YETKİ DEVRİNİ KATAR DÖNÜŞÜ SABAHLEYİN ÖĞRENİYOR

"İl ve ilçe başkanlarının atamasıyla ilgili yetkinin tekrar MKYK’ya verilmesi konusu daha önce gündem maddesi yapılıyor. Mayıs ayındaki MKYK’da ele alınması planlanıyor.

Ancak Davutoğlu Katar’dayken bir gün sonra yapılacak olan MKYK’da görüşülmesi için perşembe günü imza toplanmaya başlanıyor. Başbakan, Katar’dan sabaha karşı döndüğünde bu girişimden haberdar oluyor.

4 KİŞİ İMZA VERMEMİŞ

50 üyeli MKYK’da kendisi dahil 4 kişi imza vermemiş. Bu isimler kimler?
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cemil Çiçek, Mehmet Babaoğlu ve Selçuk Özdemir.

Başbakan kurmaylarıyla bir değerlendirme yapıyor, toplantıdan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşme gereği duyuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan liderliğini sürece yansıtmasını istiyor.

ZOR ANLAR YAŞANIYOR

Davutoğlu ile Erdoğan’ın telefon görüşmesinde MKYK toplantısının ertelenmesi ele alınıyor, bir araya gelip yetki devrini görüşme gündeme geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise MKYK’nın yapılmasının doğru olacağını söylüyor. Sorunun büyütüldüğünü ifade ediyor. O kadar büyütülecek bir şey değil anlamında konuşuyor.

Bunun üzerine Başbakan, öneriyi kendisinin getireceğini söylüyor. Akşam İstanbul’daki programda görüşmek üzere telefonu kapatıyorlar. MKYK toplantısı 5.5 saat gecikmeyle toplanıyor. Başbakan, yetki devriyle ilgili öneriyi kendisi yapıyor. Zor anlar.

Ama imzalar tamamlanıp, yetki devri gerçekleştikten sonra, diğer gündem maddelerinin görüşülmesine geçiliyor.

AK PARTİ'NİN İKİ ŞANSI VAR

AK Parti açısından kolay bir süreç olmadığı belli. Ancak bu süreçte AK Parti’nin iki şansı var. Biri Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi güçlü bir lidere sahip olması, diğeri ise Ahmet Davutoğlu gibi sağduyulu bir ismin olması. AK Parti kadrolarının siyasi ahlakı şimdiye kadar birçok sorunun krize dönüşmeden aşılmasını sağladı.

Yazının tamamı için