BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.424,56
HABER /  GÜNCEL

AK Parti milletvekili adayları kimler? Listeler tamamlandı

24 Haziren 2018 seçimleri için AK Parti 27. dönem milletvekili aday listeleri tamamlandı. İstanbul, Ankara ve İzmir milletvekili adayları arasında sürpriz isimler olduğu söyleniyor. AK parti adayları listesi 21 Mayıs'ta YSK'ya teslim ediliyor.

Abone ol

AK Parti’nin 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan 27. dönem milletvekili adaylarının kimler olduğu belirlendi. AK Parti aday listelerinin şu anda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde olduğu söyleniyor. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere bir çok ilde milletvekili adaylarında sürprizler olabileceği söyleniyor.

21 Mayıs'ta sona erecek olan milletvekili aday listelerinin YSK'ya tesliminden önce AK Parti'de listelere son şekli veriliyor. Alt komisyonun belirledi 2 bin 100 kişilik aday listesi üst kurul tarafından tek tek incelendi. Oluşturulan milletvekili aday listeleriyle ilgili son kararı Erdoğan verecek.

AK Parti'ye 7 bin 329 adayın başvurduğunu belirtildi. Milletvekili olup adaylığa başvuru yapmayan kişilerin sayısı 23 olarak açıklandı.

BBP'LİLERİN DE LİSTESİ : Cumhur İttifakı’na destek veren BBP’li isimlere ayrılacak kontenjan da bu liste ile belirlenecek. 25 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenecek etkinlikle hem adaylar tanıtılacak hem de seçim beyannamesi kamuoyu ile paylaşılacak.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ LİSTELERİ TESLİM TARİHİ : 24 Haziran 2018 seçimleri için hazırlanan milletvekili aday listeleri 21 Mayıs'ta saat 17.00'a kadar YSK'ya teslim edilmiş olacak. Haliyle AK Parti milletvekili adayları listesi bu hafta sonu kesinleşmiş ve teslime hazır hale gelmiş olacak.