BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.495,92
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

AK Parti-MHP ittifakında yeni model MHP'li isimler AK Parti listesinden...

AK Parti ile MHP arasında Mart 2019'daki yerel seçimler için ittifak görüşmeleri sürerken, MHP'nin aday göstermediği illerde yönetimin nasıl paylaşılacağı konusunda formül bulundu.

Abone ol

AK Parti ile MHP, 31 Mart 2019 günü yapılacak olan yerel seçimlerde ittifak yapma kararı aldı. İttifakın nasıl olacağıyla ilgili parti kurmayları arasındaki görüşmeler sürerken, bir ilde aday göstermeyecek partinin o ilde yönetimde nasıl yer alacağı konusu da netleşmek üzere. Buna göre, MHP'nin aday göstermediği ilde başkan yardımcısı MHP'li, AK Parti'nin aday göstermediği yerde de başkan yardımcısı AK Parti'li olacak.

BELEDİYE MECLİSİ ÜYELİĞİ İÇİN DE İTTİFAK... Türkiye gazetesinin haberine göre, AK Parti ile MHP arasındaki yerel seçim ittifakının, belediye meclis üyeliklerinde de hayata geçirileceği öne sürüldü. İki partinin iş birliğine gittiği yerlerde belediye başkanı hangi partiden seçilirse yardımcısının da diğer partiden olmasının konuşulan konular arasında olduğu ifade edildi.

MHP'Lİ İSİMLER AK PARTİ LİSTELERİNDEN SEÇİME GİRECEK... MHP'nin aday çıkarmayacağı İstanbul, Ankara ve İzmir'de, belediye meclis üyelikleri konusunda iki parti arasında iş birliğine gidilmesi planlanıyor. Kurmaylar düzeyindeki görüşmelerde, MHP'nin yüzde 10'luk barajın altında kalarak belediye meclisine üye sokamama ihtimaline karşın, MHP'li adayların AKP listelerinde yer alabileceği dile getiriliyor. MHP’ye ayrılacak kontenjanın AK Parti’nin listelerinin seçilebilecek sıralarında yer alması bekleniyor.