BIST 9.530
DOLAR 32,44
EURO 34,81
ALTIN 2.483,26
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

AK Parti MHP ittfakı netleşiyor! İstanbul'da 2 Ankara'da ilçe...

AK Parti MHP yerel seçim ittifakının ayrıntıları ortaya çıkıyor. Buna göre Adana’da AK Parti’nin 8 ilçede ve büyükşehirde aday çıkarmaması bekleniyor. Manisa’da 6, Kayseri ve İzmir’in en az bir ilçesinde AK Parti’nin adayı olmayacak. İstanbul’da ise en az iki ilçede MHP desteklenecek.

Abone ol

AK Parti ile MHP arasında kurmaylar düzeyinde yapılan seçim iş birliği çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP'li Sadri Durmaz arasında yürütülen görüşmelerde AK Parti-MHP arasında sadece il düzeyinde değil, 30 büyükşehrin ilçelerinden hangilerinde iş birliğine gidileceğinin çerçevesi de çizildi.

KARŞILIKLI İL JESTLERİ
Türkiye gazetesinin haberine göre bu kapsamda, MHP'nin; İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum ve Denizli'de aday çıkarmayacağı kesinleşti. MHP'nin bu kararına AK Parti'nin Adana, Mersin, Manisa ve Osmaniye ile karşılık verdiği belirtiliyor. Muğla ve Aydın konusunda ise son kararı liderler verecek.

MANİSA VE ANTALYA PLANI
Kulislerde, ilçe düzeyinde yapılacak iş birliğinin “2014 seçimlerinde MHP'nin kazandığı ilçelerin bazılarında AK Parti'nin, AK Parti'nin kazandığı ilçelerde de MHP'nin aday çıkarmaması” formülü üzerinden hareket edildiği konuşuluyor.

ANKARA İLÇELERİ
Bu kapsamda, yapılan değerlendirmelerde Ankara'da halen MHP'li belediyenin yönettiği Etimesgut ve Polatlı'nın yanı sıra üçüncü bir ilçenin daha MHP'ye bırakılacağı, İstanbul'da ise en az iki ilçede MHP adayının destekleneceği konuşuluyor.

AK PARTİ MANİSA VE ADANA'DA ADAY ÇIKARMAYACAK
AK Parti'nin Adana'da büyükşehir ve 8 ilçede, Manisa'da büyükşehir ve 6 ilçede, Mersin'de büyükşehir ve 7 ilçede aday çıkarmayarak, MHP'nin adayına destek vereceği belirtiliyor. Ancak, AK Parti kaynakları 24 Haziran seçim sonuçlarının da dikkate alındığını ve bu tablonun değişebileceğini dile getiriyor. Ayrıca Kayseri, Konya, Afyon, Antalya, Balıkesir, Denizli, Erzurum, Gaziantep, Samsun ve Trabzon'un bazı ilçelerinde de AK Parti'nin aday çıkarmaması, bunun karşılığında da MHP'nin diğer ilçeleri AK Parti'ye bırakması formülü tartışılıyor. 30 büyükşehrin ilçelerinde muhalefetin elinde olan ilçelerde ise Cumhur İttifakı partilerinden hangisi ikinci durumda ise o partinin adayının desteklenmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

HER PARTİ AYRI LİSTE...
Öte yandan, AK Parti ile MHP arasındaki seçim iş birliği görüşmelerinde masada tartışılan ortak belediye meclisi üyeliği listesi formülünden vazgeçildiği öğrenildi. AK Parti kaynakları, “30 büyükşehirde ilçeler düzeyinde yapılacak iş birliği ile zaten her iki parti, kazandıkları ilçe belediye başkanlığı ile büyükşehir belediye meclisinde temsil edilecek. Kalan 51 ilde de her parti kendi listesi ile seçime girecek” değerlendirmesini yaptı.