BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  SEÇİM

AK Parti kulislerinden sızdı Selvi köşesinde yazdı

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, 1 Kasım seçim sonuçları sonrası Türkiye'de yeni dönemin kodlarını yazdı.

Abone ol

AK Parti'nin zaferiyle sonuçlanan 1 Kasım seçimleri sonrası Türkiye'de yeni dönem nasıl olacak?

AK Parti kulislerini yakından takip eden isimlerden Yeni Şafak yazarı Selvi, seçim sonrası adeta kamp kurduğu AK Parti Genel Merkezi'nden edindiği bilgileri köşesinde okurlarıyla paylaştı 

Selvi, AK Parti kurmaylarının 1 Kasım seçimleri ile başlayan yeni dönemi, “Gezi parantezinin kapanması” olarak gördüğünü yazdı.

AK Parti'nin 1 Kasım sandığından çıkan mesajların gereğini yerine getirmekle mükellef hissettiğini yazan Selvi, yeni dönemin ana hatlarını böyle duyurdu:

 CEPHELEŞME SİYASETİNE SON

1- Yeni dönemin yeni dili kucaklayıcı olacak. Cepheleşme siyasetinden kucaklaşma siyasetine geçilecek.

2- 1 Kasım sonuçları iyi değerlendirildiği taktirde, yeni Türkiye'yi inşa sürecinin miladı olabilir. AK Parti ve CHP'yi ön plana çıkaran, kimlik siyaseti yapan HDP ve MHP'yi gerileten seçim sonuçları siyasetin ana omurgasına oturtulması olarak değerlendiriliyor.

AK Parti iktidarının önünde 4 yıllık bir süre var. AK Parti bu süreyi kısır tartışmalarla heba etme yerine, yeni Türkiye'nin inşa süreci olarak görüyor.

 REFORMLAR VE EKONOMİK KALKINMA

Bunun için iki anahtar var.

1- Güçlü bir reform süreci başlatılacak. Bunun için yeni anayasa gündeme gelecek. Hem Aleviler, hem Kürtler açısından kucaklayıcı bir vatandaşlık tanımının içinde yer alacağı, özgürlükçü yönünün ağır basacağı bir anayasa çalışması olacak bu. AK Parti, anayasa çalışmalarında CHP'yi kendisine daha yakın buluyor.

2-Ekonomik kalkınma dönemi. Bunun için ilk 100 günlük ve ilk 6 aylık konseptler oluşturulacak. Türkiye 2013'ten bu yana ekonomide kalkınma gündemini kaybetmişti. Hem bu gecikme hem 2023 perspektifi esas alınarak, güçlü bir kalkınma sürecine geçilecek.

AK PARTİ SEÇİM VAATLERİNİ YERİNE GETİRECEK

Bu arada halkımızın, AK Parti'nin seçim vaatleri ne olacak diye sorduğunu duyuyor gibiyim. AK Parti ilk iş olarak seçim vaatlerini yerine getirecek. Seçimler bitti, vaatler unutuldu diye bir şey yok. Öncelik vaatlerin…"

Yazının tamamı için