BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.428,85
HABER /  SEÇİM

AK Parti kulislerinde erken genel seçim bombası!

Ankara kulislerinde cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası erken seçim konuşulmaya başlandı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına aday olması ile birlikte Erdoğan sonrası AK Parti, başbakanlık ve erken seçim senaryoları tartışılmaya başlandı.

Radikal'den Ercan Sarıkaya'nın haberine göre Erdoğan’ın seçimi kazanması halinde geçiş dönemi Başbakanı olarak Mehmet Ali Şahin ve Binali Yıldırım’ın adı ön plana çıkarken, daha sonra ise partinin başına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün geçeceği kulislerde konuşulan en sıcak konu.

BAŞBAKAN TARTIŞMASININ ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN…

Tartışılan bir diğer konu ise erken genel seçim. Ankara’da Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması halinde AK Parti içinde başbakanlık tartışmalarının alevleneceği bu nedenle de AK Parti’nin kasım ayında erken genel seçim kararı alabileceği konuşuluyor. A&G Araştırma Başkanı Adil Gür de Akşam gazetesine verdiği röportajda, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda kazanacağını dile getirerek şunları söyledi: “Köşk seçimleri sonrası, genel seçimlere 10 aylık bir süreç kalıyor. Bir tartışmaya da mahal vermemek bakımından ben AK Parti'nin kuvvetle muhtemel bir erken seçim kararı alacağını düşünüyorum.”

TEKİN: ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZ

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası erken seçimin kaçınılmaz olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “ Erken genel seçim her türlü seçime hazırız. Bu iktidarın vereceği bir karardır. Benim düşüncem seçimi Erdoğan kazansa da kaybetse de Türkiye erken seçime gidecektir.”

ŞAMİL TAYYAR DA ERKEN SEÇİM DEMİŞTİ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ‘çatı aday’ olarak gösterilmesi sonrası yaptığı değerlendirmede erken seçim sürprizinden bahsetmişti.

Erken seçim iddiaları yerel seçimler öncesi de gündeme gelmiş ve bu yöndeki sorulara Başbakan Erdoğan şöyle cevap vermişti: “Erken seçim noktasında bizim partimizin ilke kararı vardır. Cumhuriyet tarihinde bize kadar, 16 ayda bir seçim olmuştur. 16 ayda bir seçim yapılan bir ülkede istikrar olur mu? Yatırımcı önünü görmediği bir ülkeye gelmez... Erken seçim asla. Bu bizim ilke kararımızdır. Biz işimize bakalım. Yatırımcımız da 2015 haziranına kadar bu ülkede seçim yok. Dolayısıyla çalışmalarımıza bu şekilde devam edelim diyecek."