BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,29
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti kulisleri kaynıyor üç başkan 48 milletvekili

Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında AK Parti kulislerindeki söylentileri kaleme aldı. Ankara'yı karıştıran iddialara göre 3 belediye başkanı ile 48 milletvekili FETÖ ile bağlantılı.

Abone ol

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti kulislerinde üç büyükşehir belediye başkanına 'istifa et' çağrısının konuşulduğunu yazdı. 48 milletvekilinin de FETÖ bağlantılı olduğu iddia ediliyor.

AK PARTİ'DE FETÖ HUZURSUZLUĞU

Darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ operasyonları AK Parti'yi de sarstı. "FETÖ'cü ihbarlar" nedeniyle zor günler yaşayan iktidar partisindeki son durumu, Selvi, "AK Parti'de FETÖ mücadelesi" başlıklı köşesinde aktardı.

ÜÇ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA İSTİFA ÇAĞRISI

AK Parti kulislerinin kaynadığını söyleyen Selvi, yazısında "Üç büyükşehir belediye başkanına, “İstifa et” denildiği, kabineden iki bakanın ayrılacağı, AK Parti içinde 48 milletvekilinin olduğu söyleniyordu" ifadelerine yer verdi.

FETÖ BAĞLANTILI 48 MİLLETVEKİLİ HESABI ABARTILI

Ankara'daki havanın, istifa beklentisinin yatıştığı yönünde olduğunu belirten yazar, AK Parti içinde FETÖ’yle bağlantılı 48 milletvekili hesabının çok abartılı bulunduğunu aktardı.

İSTİFA BEKLENMİYOR

Selvi köşesinde münferit istifalar dışında özellikle iki büyükşehir belediye başkanının istifasının beklenmediğini yazdı.

17-25 Aralık darbe girişiminde de Gülen'e yakın 75 milletvekilinin istifa edeceği beklentisinin boşa çıktığını hatırlatan Selvi, yazısını böyle tamamlıyor:

AK PARTİ'DE İKİ FARKLI TEZ ÇARPIŞIYOR

"AK Parti’de bir kesim, FETÖ’yle mücadele adı altında parti içine yönelik bir operasyon yapılacağı kaygısını taşıyor. Başbakan’ın eski bakanlarla toplantısında, FETÖ ile mücadelenin siyasi ayağının illere bırakılmaması, Ankara’da bu işle bir mahkemenin görevlendirilmesi teklifi gündeme getiriliyor.

AK Parti’de iki farklı tez çarpışıyor. FETÖ kapısından girilip AK Parti’ye operasyon yapılır, operasyonun nereye gideceği belli olmaz tezini savunanlarla, siyasette de temizlik yapılsın, FETÖ’cüler AK Parti içinde barındırılmasın diyenler karşı karşıya. Biri parti türbülansa girer diyor, diğeri siyaset FETÖ’den arınsın istiyor. Çok iyi yönetilmesi gereken kritik süreçte gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi."