BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,05
ALTIN 2.324,21

AK Parti kulisleri kaynıyor!

Başbakan Erdoğan'ın bir sürpriz yaparak cumhurbaşkanı adayı olmayacağını bekliyor

Herkes uzun süredir "AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı belli peki ama başbakan kim olacak?" sorusu üzerine kafa yoruyor. 

Muhalefet kanadı hala Başbakan Erdoğan'ın bir sürpriz yaparak cumhurbaşkanı adayı olmayacağını bekliyor. Ters köşe yapmayı seven Erdoğan ise bu defa beklentileri boşa çıkaracak gibi duruyor. 
 
Başbakanlık için yakın bir zamana kadar en çok dillendirilen iki isim; Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül.
 
Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olması için çok sıkı bir kulis çalışması yürütülse de yaşanan son Musul meselesinden sonra o defter kapanmışa benziyor. Zaten Ankara kulislerinde özellikle son bir haftadır Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın anlaştıkları konuşuluyor. İddialara göre Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığının ardından Abdullah Gül partinin başına geçecek. 
 
OLASI EN İYİ FORMÜL
 
Abdullah Gül'ün Olağanüstü Genel Kurul'la Eylül'de genel başkan seçilmesinin ardından ya erken seçimle ya da bir ara seçimle Başbakan olması Meclis kulislerinde olası en iyi formül olarak gündemde. Köşkten gelen bilgiler de bu kulisleri doğrular nitelikte. Geçici Başbakanlık içinse Bekir Bozdağ'ın ve Binali Yıldırım'ın adı geçiyor. 
 
Fakat vatandaş kadar AK Partililerin de kafası karışık. Mesele aslında kafa karışıklığı kadar basit de değil. AK Parti milletvekilleri bir yandan Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasını istiyor bir yandan da sonrası için inanılmaz tedirginler.

Bazıları tedirginliklerini aleni paylaşırken bazıları da "Başbakan her şeyi düşünmüştür" diyor ama yüzlerinden tedirginliklerini okuyabiliyorsunuz. 

AK PARTİ'DE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR 
 
AK Parti'nin üzerinde uzun süredir iktidar olmanın getirdiği bir metal yorgunluğu var. Bunun yanında Başbakan, cumhurbaşkanı olması halinde parti içi dengeleri yine elinde tutmak istiyor. Fakat Erdoğan'dan sonrası için bir süredir devam eden parti içi güçler mücadelesi de gittikçe keskinleşiyor.

Bir lider partisi olan AK Parti'nin içi liderini Köşk'e gönderdikten sonra olabilecekler için adeta kaynıyor.  Kısacası 1 Temmuz'da Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklanmasıyla AK Parti'de yeni bir dönem başlayacak.
 
AK Parti kulislerinde Erdoğan'ın gönlünde yatanın Köşk'e çıktıktan sonra Başkanlık sistemini getirerek bu sorunları kökten çözmek olduğu söylense de bu o kadar kolay görünmüyor. Başbakan ne istediğini biliyor fakat dengeler ne yapacağı konusunda onu baya zorluyor.