BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.326,66
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti kongresini bu espriyle kapattı

AK Parti Genel Başkanı seçilen Ahmet Davutoğlu, teşekkür konuşmasını Erdoğan'ın sözleriyle kapattı.

Abone ol
AK Parti Genel Başkanı seçilen Ahmet Davutoğlu, teşekkür konuşmasını Erdoğan'ın sözleriyle tamamladı. Köşk seçimleri öncesi Erdoğan'ın terleyen Cumhurbaşkanı sözlerini hatırlatan Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız terleyen Cumhurbaşkanı, terleyen Başbakan olacak demişti. Birlikte terledik" diye konuştu.
 
AK Parti Genel başkanı seçilen Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül'ün, "AK Partili vekillerin desteğiyle TBMM'de Cumhurbaşkanı seçildiğini" hatırlattı. Erdoğan'ın ise, halk oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olduğunu vurgulayan Davutoğlu, devir-teslimin ise "Türk demokrasi tarihinde bir ilk" olacağını söyledi.
 
Hem Erdoğan'ın, hem Gül'ün aynı siyasi hareketten geldiklerini ve Cumhurbaşkanı seçildiklerini söyleyen Davutoğlu, "İlk kez aynı partiden, aynı hareketten gelen iki Cumhurbaşkanı arasında devir teslim gerçekleşecek" dedi.
 
İkisi de CHP'den gelen Mustafa Kemal Atatürk ile ondan sonra cumhurbaşkanı olan İsmet İnönü'nün devir teslim töreninin ise, "Atatürk'ün sağlığında gerçekleşmediğine" vurgu yaptı.
 
İKTİDAR PARTİSİNDE İHTİLAFSIZ DEVİR TESLİM
 
Türk demokrasi tarihinde bir başka ilkin, iktidar partisinde "ihtilafsız şekilde Genel Başkan değişimi yapılması" olduğunu söyleyen Davutoğlu, şöyle konuştu;

"İlk defa bir iktidar partisinde böylesi bir devir teslim olmadan, hiçbir ihtilaf olmadan, ya da farklı izlenim saik olmadan, tam bir birlik beraberlik halinde böylesi bir değişim yaşanmıştır. 
Ahlak ve erdem merkezli siyaset farkını da ortaya koymuştur" dedi. 
 
"BİRLİKTE TERLEDİK"

Salonun sıcaklığına da vurgu yapan Davutoğlu, delegeye bu sıcağa ve herkesin terlemesine rağmen kongre boyunca heyecanını kaybetmemesinden dolayı teşekkür etti. 
Davutoğlu, Erdoğan'ın "terleyen Cumhurbaşkanı olacağım" sözüne atıfta bulunarak bir de espri yaptı;

"Sayın Cumhurbaşkanımız terleyen Cumhurbaşkanı, terleyen Başbakan olacak demişti. Birlikte terledik."