BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.295,61
HABER /  GÜNCEL

AK Parti kongresi neler oluyor son dakika haberleri

AK Parti kongresi canlı yayınla internethaber.com'da. AK Parti kongresindeki yaşananları gün boyu yenilenen içerik ve son dakika haberleriyle burada.

Abone ol

AK Parti'nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi Ankara'da yapılıyor. Kongrede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel başkanlık için tek aday olarak gösterildi. Kongrede Binali Yıldırım'a verilecek olan genel başkan vekilliği görevi için tüzük değişikliği de kabul edildi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 998 gün sonra AK Parti Genel Başkanlığı koltuğuna oturacak. AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi Ankara Spor Salonu'nda yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım saat 11.20'de kongre alanına geldi. Erdoğan ve Yıldırım, kongre için sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Spor Salonu önünde toplanan kalabalığı selamladı.

YILDIRIM: HASRETİN VUSLATA DÖNÜŞTÜĞÜ ANI YAŞIYORUZ

Kısa bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

"Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. AK Parti kongreleri bir şölendir, bir bayramdır. Güzel bir bayramı bugün birlikte yaşıyoruz. AK Parti teşkilatının mensupları olarak hasretin vuslata dönüştüğü anı yaşıyoruz. Hoş geldiniz sayın cumhurbaşkanım."

ERDOĞAN: 998 GÜN SONRA YİNE BERABERİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuşmasında şunları kaydetti:

"Değerli yol arkadaşım, sayın Binali Yıldırım bey, sevgili yol arkadaşlarım sizleri 998 gün sonra en kalbi duygularla selamlıyorum. Fiili bir ayrılığımız vardı ama bugün yine sizlerle beraberiz. Sizlerin heyecanı heyecanımızdır, sizlerin coşkusu coşkumuzdur. 3. olağanüstü kongredeki heyecanı paylaşmak üzere buradasınız. Emaneti bugünlere kadar taşıyan gönüldaşım Binali Yıldırım'a tekrar teşekkür ediyorum. Önümüzde 2019 var. Martında yerel seçimler var. Kasımda parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimi var. Durmak yok yola devam. Kapı kapı dolaşmaya devam edeceğiz. Üzerimizdeki spekülasyonları sandıkta cevabını vererek yine yok edeceğiz."

Recep Tayyip Erdoğan'a eşi benzeri görülmemiş karşılama!

15 TEMMUZ DEMOKRASİ MARŞI'YLA KARŞILANDI

Konuşmaların ardından salona birlikte giriş yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Binali Yıldırım partilileri selamladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı, salona girişinde Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım'ın yanı sıra bakanlar, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri karşıladı.

Erdoğan'ın gelişi sırasında "15 Temmuz Demokrasi Marşı" çalındı.

Salona birlikte giren Erdoğan ve Yıldırım partilileri selamladı.

Yöresel kıyafetli çocuklar tarafından karşılanan Erdoğan daha sonra eşi, Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile salondaki platform üzerinden izleyicilere beyaz ve kırmızı karanfiller dağıttı. Bu sırada Erdoğan'ın seslendirdiği "Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda" şiiri okundu. 

Salon içinde ve dışında AK Parti seçim şarkıları çalınırken, partililer şarkılara eşlik etti ve tezahüratlarda bulundu.

AK Parti kongresinden muhteşem görüntüler hınca hınç doldu!

Dev Türk bayrağı asılan salonda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri yer aldı.

"Yeni Atılım Dönemi; Demokrasi, Değişim, Reform" temasını taşıyan kongrenin yapılacağı salonda, "Yürüyeceksin... Gençler yürüyecek arkandan", "Millete efendilik için değil millete hizmet için varız", "Hep birlikte yeni hedeflere", "Değişimin lideri, milletin partisi", "Kutlu dava, güçlü Türkiye", "Sağlam irade, güçlü Türkiye" pankartları asıldı.

TEK ADAY GÖSTERİLDİ

Erdoğan, AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, bin 370 delegenin imzasıyla Genel Başkanlığa tek aday gösterildi.

GENEL BAŞKAN VEKİLLİĞİ GETİRİLDİ

Kongrede tüzük değişikliğiyle genel başkan vekilliği kabul edildi. 

Parti kurucuları, eski milletvekilleri, başbakan ve bakanlarla birlikte 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de davet edildi. Ancak Abdullah Gül, kongreye katılmadı.

Abdullah Gül kongreye gitmedi mesaj gönderdi işte o mesaj...

3 YIL SONRA DÖNÜYOR

Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından 27 Ağustos 2014'te genel başkanlık koltuğunu Ahmet Davutoğlu'na bırakan Erdoğan, 998 gün aradan sonra yeniden AK Parti Genel Başkanlığı'nı üstlenecek.

Erdoğan'ın kurucusu olduğu partiye yeniden genel başkan seçilmesi beklenen kongrede, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişte önemli bir adım daha atılacak.

22 Mayıs 2016'da yapılan 2. Olağanüstü Büyük Kongre ile genel başkanlığa seçilen Başbakan Yıldırım, 364 gün genel başkanlık yapmış olacak.

AK Parti yeni MKYK listesi Erdoğan'ın A takımı bomba!

AK Parti kongresine damga vuran Arınç detayı