BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,74
ALTIN 2.493,49
HABER /  POLİTİKA

AK Parti İstanbul'da kimi aday gösterecek? Ahmet Hakan yazdı işte o isimler

Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde cevabı en çok merak edilen soruların başında AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının kim olacağıyla ilgili Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan 4 isim saydı.

Abone ol

PARTİLER yerel seçim hazırlıklarına hız verirken 'aday toto' oynayanların sayısı ve totoya giren adayların sayısı da artıyor. Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde cevabı en çok merak edilen soruların başında AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının kim olacağı. Bazı isimler sık sık gündeme gelse de Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Berat Albayrak ismini ilk zikredenlerden birisi oldu. İşte Ahmet Hakan'a göre AK Parti'nin muhtemel 4 adayı ve CHP'nin bu adaylara karşı tek kozu olabilecek isim...

AK PARTİ İSTANBUL'DA NE YAPAR CHP NE YAPAR?... AK Parti, İstanbul’da kimi aday gösterecek? Henüz hiçbir şey belli değil.Ancak potansiyeli olan isimler var. Mesela şu isimler:

- BİNALİ YILDIRIM: “Meclis Başkanı seçildi, bundan sonra asla olmaz” falan demeyin... AK Parti açısından İstanbul’u kaybetme riski söz konusu olursa Binali Yıldırım seçeneği muhakkak değerlendirilir.

- NUMAN KURTULMUŞ: ‘Milli görüş’ tabanından gelmesi, uygar ilişkiler kurabilme yeteneği, hitabetinin güçlü olması, tanınırlığı falan... Bütün bunlar artı hanesinde... Aday olursa hiç şaşırmayın.

- BERAT ALBAYRAK: Her ne kadar ekonominin dümenine geçmiş olsa da kişisel kariyerini “İstanbul zaferi” ile taçlandırmak isteyebilir. Ama Erdoğan’ın ve partinin buna nasıl yaklaşacağını bilmiyorum, bilemiyorum.

- SÜLEYMAN SOYLU: İstanbul’da il başkanlığı yapmış bir isim... İstanbul tecrübesi var yani... Terörle mücadelede elde ettiği başarılar nedeniyle kamuoyunda belirli bir sempati toplamış durumda... Yani onun da var potansiyeli...

CHPNİN TEK KOZU VAR: MUHARREM İNCE... Gelelim CHP’ye... Lafı hiç uzatmayacağım. CHP’nin tek bir kozu var: Muharrem İnce... Eğer Muharrem İnce’yi İstanbul’a aday olmaya ikna edebilirlerse... AK Parti ile çekişmeli bir yarışın içine girebilirler. Aksi takdirde... Bırakın çekişmeli yarışı, yarışa bile giremezler.