BIST 9.735
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.433,46
HABER /  POLİTİKA

Ak Parti ismi nerede konuldu?

Erdoğan yasaklıydı, kafasını dinlemek için oraya gitti. Şark köşesine oturdu. Yanında Topbaş da vardı. İsim birdenbire çıkıverdi.

Abone ol

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) isminin, Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Barhal (Altıparmak) köyünde konulduğu iddia edildi.

Yasaklı olduğu dönemde dinlenmek için Yusufeli'nin Barhal köyüne gelen Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın dayısının oğlu Mevlut Kocadağ ve Hüseyin Yalçın'ın evinde bir hafta kaldıkları ve bu dönemde kurdukları partiye AK Parti ismini verdikleri belirtildi.

Misafirlerin o dönemde ilk önce kendi evlerinde kaldığını belirten Yalçın'ın eşi Perihan Yalçın, "Evimizin bir bölümünde rahat oturabilmemiz için yerde bir şark köşemiz var. Gelen misafirlerimiz de burada oturdular. Burada kurmak üzere oldukları partinin ismi görüşüldü ve 'Adalet ve Kalkınma Partisi' diye bir isim buldular. Görüşülen isim Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu" dedi.

Mevlut Kocadağ ise yaptığı açıklamada, köylerinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Devlet Bakanı Faruk Çelik'in köyü olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Başbakanımızın yasaklı olduğu dönemde halamın oğlu Kadir Topbaş ve beraberindeki arkadaşları bizim evimizde bir hafta ağırladık. Bu dönemde bir rüya görmüştüm ve bu rüyamı kendisine anlattım. 'Siz iktidar olacaksınız ama bir süre sonra bazı sıkıntılar yaşayacaksınız ama iktidarda uzun süre kalacaksınız' demiştim. Başbakanımız da 'eğer iktidar olursam yine buraya gelip kahvenizi içeceğim demişti ve geldi kahvemizi içti ve gitti. Bu evde alınan kararlar kendilerine çok uğurlu geldi."

Evin şark köşesini o günlerin anısına koruduklarını ve o dönemde çektirdikleri resimleri sakladıklarını belirten Kocadağ ve Yalçın aileleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sürekli dua ettiklerini belirtti.