BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.428,04
HABER /  SEÇİM

AK Parti iktidarının sonu mu geliyor?

AK Parti iktidarının sonu mu geldi? İktidara yakın kalemlerden gelen kehanetler herkesi şaşırtıyor. Bu kez Fehmi Koru 'Yarın çok geç olabilir' yazısıyla gündemde.

Abone ol

İktidara yakın kalemlerden arka arkaya gelen yazılar AK Parti'de alarm zillerinin çalmaya başladığını gösteriyor. Abdülkadir Selvi'nin şok yazısından sonra Fehmi Koru da "Yarın çok geç olabilir' diyerek AK Parti'nin tehlike hattını yazdı.

Peki gerçekten AK Parti iktidarının sonuna mı yaklaşıyoruz? Fehmi Koru'nun buna verdiği yanıt bakın nasıl oldu;

"Eğer beklenti doğruysa, yani sandığa düşecek oylar tek başına AK Parti hükümeti çıkarmayacaksa, bunun sebebi, siyasilere yakın bir-iki kişinin verdiği haddi aşan mesajlar olamaz elbette. Kanaatlerini belirlerken, seçmenler, görüp okuduklarından da etkilenirler, ancak bu sınırlı kalır; partiler hakkındaki kanaatler daha farklı tespitlere dayanarak oluşur.

GALİBA İKTİDARIN SONU GELİYOR
Seçmen kolay kolay “Ben koalisyon istiyorum” demez. Mütereddit görünen ve öyle göründüğü için AK Parti’ye yakın olanları bile “Galiba iktidarın sonu geliyor” endişesine sürükleyen seçmenler, önceki seçimlerde oylarını verirken, bu defa neden koalisyonu göze almayı düşünüyor olabilir?

AK PARTİ ZATEN KOALİSYONDU
AK Parti’nin kendisi bir tür “koalisyon” olarak kurulmuştu. Sadece içine liberal ve sosyal demokrat çizgide olduğu bilinen isimleri aldığı için bu tespitte bulunuyor değilim; çekirdek kadroda yer alan isimler (Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Bülent Arınç) bile karakter, eğilim ve işlev olarak birbirlerinden farklıydılar. Dengeyi ve “ortak aklı” bu farklılık içerisinde yakalayıp sevmişti AK Parti’ye oy veren seçmen...

SEÇMENE BASMAKALIP MI GELİYOR

Her gün yollara düşen, kalabalık kitleler karşısına çıkan, nefesi tükeninceye kadar konuşup AK Parti’ye oy isteyen sözcülerin söylemleri seçmene yeknesak geliyor olmasın?

Meydanlara toplanan muhteşem kalabalıklar, çekirdek seçmeni AK Parti’nin; hiç kuşkusuz önemli bir kitle bu... Ancak kalabalıklardan uzak durup da değişik sebeplerle ve biraz da renk çeşitliliğine imrenerek oy veren en az yüzde 20’lik bir kitle daha vardı AK Parti tabanında; oylar eksilecekse, gidecekler onlar olmasın?

Hesap hatası yapıldıysa telafisi hâlâ mümkün; yeter ki nerede hata yapıldığı görülebilsin.