BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.508,61
HABER /  GÜNCEL

AK Parti için en büyük tehlike kapıda!

Öğrencilerin Başbakan Erdoğan'ı protesto gösterisi sırasında yediği dayak Türkiye gündemine oturdu. Yorumlar ise farklı.

Abone ol

Başbakan "davet mi ettim de geldiler" derken, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Bahçeli öğrencilere sahip çıktı. Durum böyle olunca yazarlarda konuyla ilgili yorumlar yaptı. Mehmet Ali Birand Milliyet gazetesindeki köşesinde gelişmeleri değerlendirdi. Usta yazar bakın ne dedi:

 FATURA BAŞBAKAN'A ÇIKIYOR

-Protesto etmek, eleştirmek hatta sesli şekilde muhalefet etmek demokrasinin temel haklarıdır. Ancak son dönemlerde polis, savcı ve kraldan çok kralcı AKP'lilerin bu özgürlüklere tepkileri sertleşiyor. Faturayı ise Başbakan yükleniyor.

 Giderek otoriter, gazetecileri hapse atan, gösterilere tahammül etmeyen bir kimliğe bürünüyor.

İşte Ak Parti, için en büyük tehlike budur.

Ben Erdoğan’ın, bu ülkenin demokrasisine önemli katkılarda bulunduğuna inananlardanım.

REFERANDUMDAN SONRA DEĞİŞTİ

Başbakan Erdoğan'ın referandumdan sonra değiştiğini yazan Birand bunu öz güvene ve muhalefetin cılızlığına bağladı. Birand şöyle devam etti:

(...) AKP'liler değişmeye başladı. Özellikle de, basın özgürlüğü ve protestocular konusunda uzun süreli iktidarların hastalığına kapılıyormuş gibi bir hava var.

Bunun Adı, özgürlük tuzağıdır.

Güçlü liderler veya güçlü olduklarını, kimsenin onları rahatsız edemeyeceğine inanan liderler, özellikle etrafındakilerin körüklemesiyle genelde bu tuzağa düşerler.

MEHMED ALİ BİRAND'IN YAZISI