BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.420,67
HABER /  SEÇİM

AK Parti Hüseyin Emin Öztürk 'Çocuklar için siyaset' dedi

İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Dr. Hüseyin Emin Öztürk’e “Neden Çocuklar İçin Siyaset?” sorduk. İşte yanıtı!

Abone ol

İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Dr. Hüseyin Emin Öztürk, “Çocuklar İçin Siyaset” dedi.

ekran-resmi-2015-03-20-09.05.49.png

İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Dr. Hüseyin Emin Öztürk’e “Neden Çocuklar İçin Siyaset?” sorduk. Hüseyin Emin Öztürk şöyle cevapladı:

“Çocuklarımız geleceğimizdir. Geleceğin inşaası ise ancak eğitimle mümkündür. Hamdolsun genç bir nüfusumuz var. Ülkemizin en büyük sermayesi çocuklardır. Onları doğru eğitebilirsek toplum olarak sıçrama yapabiliriz. Aksi halde en büyük sorun çocuklarımız olabilir. Doğru eğitim, fıtrata, yaradılışa uygun eğitim. Unutmayalım, bütün çocuklar çiçektir, her çiçek farklıdır. Yeni Türkiye’nin eğitim reformunda görev almak için aday oldum.

unnamed.20150320091154.jpg

Dr. Hüseyin Emin Öztürk kimdir?

1958 Yılında Kayseri’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kayseri de yaptı. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Din Eğitimi Bölümü’nde yüksek lisans, Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Bölümü’nde doktora öğrenimi gördü. “Çocuğun Sosyalleşmesine Televizyonun Etkileri” adlı tezi ile bilim doktoru unvanını aldı.

Türkiye Diyanet Vakfı’na bağlı değişik işletmelerde kurucu yönetici olarak görev yaptı. Vakıf Yayınları İşletmesi müdürlüğü, AK Radyo ve Televizyon şirketi kurucu genel müdürlüğü ve İstanbul İl Genel Meclisinde Milli Eğitim Komisyonu başkanlığı görevlerinde bulundu. Kurucusu bulunduğu Özel Gökyüzü Eğitim Kurumları’nın yönetim kurulu başkanı olup evli ve dört çocuk babasıdır.

Şiir, roman ve hikaye kitapları yayınlandı. Eserlerinden bazıları ödüle layık görüldü. “Gerçek” dergisinin 1979 yılında açtığı “Çocuk Hikayesi Yarışması” nda “Kınalı Kuzu” adlı hikayesi ile birincilik, 1988 Yılında “Yaralı Keklik” adlı çocuk romanı ile Kültür Bakanlığının açtığı “Çocuk Edebiyatı Yarışması” nda ikincilik ödülünü aldı.

1988 Yılında “Yıl İçinde Yayınlanan Kitapları” ile Türkiye Yazarlar Birliği tarafından “Çocuk Edebiyatı Dalında Yılın Yazarı” seçildi.

Yayımlanmış Eserleri:

Kınalı Kuzu
Derviş Dedenin Dilinden İman Prensipleri
Bu Sevdanın Uğrunda
Derviş Dedenin Dilinden İbadet İlkeleri
Yaralı Keklik
Gül Ağacı
Çiğdem Çiçekleri
İpek Kuyruklu Uçurtma
Batı Çocuk Klasiklerinde Temel Değerler
Kişilik Gelişimi Açısından Çocuk ve Televizyon
Kalbimin Kanat Sesleri