BIST 9.753
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.435,30
HABER /  MEDYA

AK Parti Güneydoğu'da tamamen biterse ne olur?

CHP ve MHP'nin olmadığı Doğu ve Güneydoğu bölgesinde AK Parti de olmazsa ne olur? Star yazarı ve AK Parti Mardin adayı Orhan Miroğlu yazdı

Abone ol

MHP'nin terörle mücadele anlayışı ve AK Parti'nin son seçimde doğu ve güneydoğuda erimesi ne gibi sonuçlara yol açar?

 Star gazetesi yazarı ve AK Parti Mardin adayı Orhan Miroğlu, kritik konuyu "MHP’nin terörle mücadele anlayışı ve gerçekler" başlıklı yazısında ele aldı. AK Parti'nin Türkler ve Kürtler arasında köprü vazifesi gördüğünü düşünen yazarın hedefinde MHP vardı.

PKK’nın anlaşılmaz olduğu dönemlerin artık geride kaldığını yazan Miroğlu'na göre PKK’yla mücadele terörizmle mücadeleden çok fazlasını ifade ediyor.

Bu mücadelede MHP'nin hiçbir katkısının olmadığını iddia eden yazar, görüşünü "MHP, inkarı sürdürdüğü, ve geniş Kürt kesimleri arasında, Kürt kimliğinin inkarını, ve bu kimliği yok sayan bir parti imajını hala koruduğu ve akla getirdiği için, PKK’yı olumlayan ve destekleyen halk kemsileri arasında esamesi bile okunmaz." sözleriyle açıklıyor.

AK PARTİ'NİN BÖLGEDE ALTERNATİFİ YOK

Kürt yazar Miroğlu, yazısında "PKK’yla mücadele, işin güvenlik boyutu ihmal edilmeden söylemek gerekirse, bugün Kürt halkıyla siyasi temas kurup kuramamak, bu halkın desteğini alıp alamamak gibi hassas bir yerde duruyor. AK Partinin Kürt toplumunda alternatifinin olmaması bu yüzdendir." diyor.

TÜRKİYE'NİN BİRLİĞİ ADINA NE KALACAK?

Ümit Özdağ'ın dün CNN’de söylediği "Başbakan Cizre’nin Nur mahallesine gitsin ve oradan halka seslensin!" sözlerine yanıt verdiği yazıda Özdağ'a çarpıcı bir soru yöneltiyor: 

"AK Partilileri Doğu/Güneydoğu’dan çekin, AK Partililer buralarda, binbir fedakarlık ve kararlılıkla yürüttükleri mücadeleyi biraz ihmal etsin, Türkiye adına, her iki halkın kardeşliği ve birliği adına geriye ne kalacak, MHP’yi yönetenler hiç düşündüler mi?"