BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.429,90
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti genel seçim startını veriyor

AK Parti 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler için kolları sıvadı. İlk toplantı bugün. Genel seçim anket sonuçları ise ana gündem maddesi

Abone ol

7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler için AK Parti'de start bugün veriliyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Meclis Grup Toplantısı'nın ardından genel seçim gündemiyle il geniş kapsamlı çalışmasını yapacak.

AK Parti Merkez Yönetim Kurulu-MKYK ve Merkez Yürütme Kurulu-MYK'yı toplayacak olan Davutoğlu, kurmalarıyla seçim çalışmalarını değerlendirecek. AK Parti'nin milletvekili adaylarını belirleme takvimi ve bu konuya ilişkin komisyonların ne zaman toplanacağı da MKYK ve MYK sonrasında karara bağlanacak.  Seçimler için milletvekili aday adayı olacaklardan talep edilecek parasal bedeller, MKYK toplantısında netlik kazanacak. 

ANKETLER MASAYA YATIRILIYOR

AK Parti'nin çalıştığı 4 kamuoyu araştırma şirketinni sunumları da toplantılarda ele alınacak. Bu şirketlerin, seçimlere kadar hem ülke genelinde hem de bölgesel anketler yapması istenecek. Anketlerde, AK Parti'nin yanı sıra diğer partilerin durumları da hem yerel hem de genel bazda incelenecek.

ERDOĞAN DA KAMPANYADA

Habertürk'ün haberine göre, AK Parti'nin seçim kampanyasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da yer verilecek. Erdoğan'ın 12 yıllık başbakanlığı dönemideki icraatı seçim kampanyasında anlatılacak.

ekran-resmi-2015-02-03-10.56.44.20150203105909.png