BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,36
HABER /  SEÇİM

AK Parti Eskişehir Belediye Başkan Adayı kim oldu?

AK Parti'nin Eskişehir Belediye Başkan adayı Harun Karacan oldu. Harun Karacan kimdir?

Abone ol

Başbakan Erdoğan AK Parti Grup toplantısında bazı illerin büyükşehir belediye başkan adaylarını açıkladı.

AK Parti'nin Eskişehir Belediye Başkan adayı  Harun Karacan oldu.

Harun Karacan Kimdir?

1966 yılında Eskişehir’de doğan Harun Karacan, Karacan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanıdır. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesidir. Karacan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığını 1990’lı yılların başında Babası Ali Karacan’dan devralan Harun Karacan, şirketinin kurumsallaşma sürecini tamamlamıştır.

Akaryakıt istasyonu ile başlayan büyüme süreci, Türkiye’nin önde gelen enerji markaları ile gerçekleştirilen yakın işbirliği ile büyük bir ivme kazandı. Her yıl artan istasyon sayısı ile birlikte Karacan Grup, bölgenin akaryakıt sektöründeki lider kurumlarından biri oldu.

Harun Karacan ayrıca Eskişehir’den yeni bir marka çıkarma hedefi doğrultusunda, yakın zamanda Laçin markası ile maden suyu sektörüne de adım attı.

Harun Karacan iş yaşamındaki başarılarının yanı sıra, birçok sosyal sorumluluk projesine de imzasını attı. İnsani ilişkilerindeki pozitif enerjisi ve oluşturduğu sinerjiyle iş dünyasının da takdirlerini kazandı.

2009 yılında Eskişehir Ticaret Odası Başkanlığına seçilen Harun Karacan, 2011 yılında ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Harun Karacan TOBB bünyesinde; Ticaret Odaları Konsey Üyesi, Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi Üyesi, Genç Girişimciler Kurulundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, Telekomünikasyon Kurulundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, Bilgisayar ve İletişim Teknolojileri Meclisinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, Bilgisayar Meclisinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, Medya ve İletişim Meclisinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Harun Karacan aynı zamanda, Eskişehir Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı Başkanlığı, Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Onursal Başkanlığı, Formula İstanbul Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, TABGİS Yüksek İstişare Konseyi Üyeliği, Türk Eğitim Vakfı Eskişehir Şube Başkanlığı, Yunusemre Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği ve BEBKA Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine devam etmektedir. Karacan, evli ve iki çocuk babasıdır.