BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.494,16
HABER /  GÜNCEL

General'in internete düşen şok kaydı

Tuğgeneral'in şok ses kaydı internette bir video sitesine düştü.

Abone ol

İstanbul Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muhittin Yenikeçeci'ye ait olduğu iddia edilen şok ses kaydı dün bir video paylaşım sitesinde yayınlandı.

Konuşmada, JİTEM'in yapısından demokratik açılım sürecine kadar değişik konular üzerinde duruluyor. Yenikeçeci, bir dönem İnternet Andıcı davasının firari sanığı emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı'yı gizleyerek savcılardan kaçırdığı iddialarının yer aldığı ses kayıtları ile gündeme gelmişti.

Tuğgeneral Yenikeçeci'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydında JİTEM'le ilgili şu ifadeler yer alıyor: "Kendimizle ilgili biz Silahlı Kuvvetler mensupları olarak tereddüde düşmeyelim diyorum yani. Ben TSK'da görevlerim itibarıyla, aldığım eğitim itibarıyla, bir organizasyon teşkilatlanma özellikle bu iç güvenliğe dönük yani tecrübem, aldığım eğitim, harp okulunun ötesinde Silahlı Kuvvetler akademisinin ötesinde aldığım eğitim falan hiçbir zaman böyle bir yapılanma, bir albaya bırakılmaz bu işler. Sonra bu tip yapılanmalar çok yukarıda organize edilir. Stratejik şekilde yani Genelkurmay seviyesinde bunun altında bir tuğgeneral bir albay bir tümgeneral ancak birtakım görevler olarak bir takım efendim o da hissetmez yani neyin içerisinde görev alır kendi normal bir tugay sevk ediyorum gibi bir bilmem ne yapıyorum gibi bir olay içerisinde olur yani. Böyle JİTEM'i mitemi bir albaya falan kurdurmazlar yani. Böyle sahipsiz değil Silahlı Kuvvetler." diyor.

"AK PARTİ'YE RAĞMEN..."

Ergenekon terör örgütü davası sanıklarından emekli Albay Arif Doğan, savcılık ve mahkemedeki ifadelerinde JİTEM'i kendisinin kurup yine aynı davanın sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük'e devrettiğini söylemişti. Türkiye'de son 8-9 yıl içerisinde AK Parti'nin yaptığı değişikliklere değinilen ses kaydında, "8-10 senede AKP'nin yapısal değişikliklerine rağmen hâlâ biz diz çökmüyoruz. Bakın komutanlarımızı koruyoruz." sözleri dikkat çekiyor.

Demokratik açılım sürecinin eleştirildiği anlaşılan konuşmada sorunun hiçbir zaman çözülemeyecek kadar derin olduğu ifade ediliyor: "Ben bunu en yüksek toplantılarda da seslendiriyordum. Diyorum ki efendim bak siz hangi açılımı yaparsanız yapın siz hangi ekonomik düzeltmeyi yaparsanız yapın siz hangi ülkenin ekonomik gücünü artırma gelişme işte kalkınma bilmem ne yaparsanız yapın işte anlaşın konuşun toplumda normalleşmeyi sağlayamazsınız."