BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.427,86
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti Erdoğan'ın arkasında saf tutar!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgiil açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili konuştu.

"Erdoğan Köşk'e aday olursa tüm AK Parti onun arkasında saf tutar" diyen Bozdağ, Başbakanlık koltuğuna oturacak isim konusunda AK Parti'de kriz olmadığını söyledi:

"AK Parti 13 yıldır bütün mekanizmalarını en sağlıklı işleten bir parti. Kim olur, nasıl olur; bütün bunlar bir istişare sonucunda ortaya çıkacaktır."

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bekir Bozdağ, dar ve daraltılmış bölge tartışmalarına da değindi.

Bakanı Bekir Bozdağ'a yöneltilen sorular ve verdiği yanıtlar şöyle;

PARTİDE HİÇBİR SORUN OLMAZ

Cumhurbaşkanlığı seçimi, tarihi bir seçim. Doğrudan halk seçecek ve tarihimizde bir örneği yok. Tüm partiler gibi, AK Parti bu konuda istişare yapıyor. En nihayetinde bir karar verilecektir. Büyük ihtimalle Mayıs-Haziran gibi kamuoyu öğrenmiş olacaktır. Genel başkanımız ve başbakanımız Sayın Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması halinde kim başbakan olacak, partiyi götürecek tartışmaları da aynı hararette yapılıyor. Birtakım tahminler üzerinde duruluyor. Adı üzerinde, bir tahmin, bir değerlendirmedir. Eğer Sayın Başbakanımız kara verirse adaylığı konusunda bütün AK Parti onun arkasında saf tutar ve onun Türkiye'nin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olması için çalışır. Ve ben ilk turda da seçileceğine inanıyorum. Parti içinde de bence hiçbir sorun olmaz. AK Parti 13 yıldır bütün mekanizmalarını en sağlıklı işleten bir parti. Kim olur, nasıl olur; bütün bunlar bir istişare sonucunda ortaya çıkacaktır.

GÜL'ÜN AÇIKLAMALARI İÇİN NE DEDİ?

Sayın Gül hepimizin cumhurbaşkanı ama ondan önce AK Parti’nin kurucu 70 kişisinden birisi. AK Parti’nin seçimden sonra kurduğu hükümetin ilk başbakanı. Dolayısıyla AK Parti’den çok uzakta düşünmek yanlış olur. Bu ailenin içinden çıkmış bir aile büyüğüdür ve bu aile onun cumhurbaşkanı olması için ter dökmüştür, mücadele etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız çok başarılı bir cumhurbaşkanlığı görevini yerine getirdi ve getiriyor da. Yeniden aday olur mu olmaz mı bunu bilmiyoruz. Bunu zaman gösterecektir. Şu anda Başbakanımız ile Sayın Cumhurbaşkanımızın bunu konuşmaları kadar doğal bir şey olamaz. Elbette en önemli yol arkadaşlarından biriyle istişare yapacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın kendi değerlendirmeleri istişareleri sonucunda vereceği bir karardır adaylık konusu. Sayın Başbakanımızın seçilemediği dönemde AK Parti hükümetinin ilk başbakanı oldu. Siirt’ten milletvekili seçildiği zaman sonuçlar kesinleşmeden daha istifa etti ve Sayın Başbakanımızın önünü açtı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine baktığınızda da Sayın Başbakanımızın cumhurbaşkanı olacağını konuşurken herkes orada da Sayın Başbakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımızı aday olarak gösterdi. İkisinin de büyük bir feragat örneğini görüyoruz. Dolayısıyla böylesi büyük bir ahlak örneği koyan birisi cumhurbaşkanı, biri başbakan olan iki önemli şahsiyet var. Dolayısıyla ben yine Türkiye'ye örnek olacak bir uygulama çıkacağına inanıyorum.

ERDOĞANSIZ AK PARTİ NE YAPAR?

Bu tartışmalar yapılıyor. Rahmetli Özal Çankaya’ya çıktığı zaman parti ile arasında bir sürtüşme oldu sonuçta kaybeden Anavatan Partisi oldu, rahmetli Özal’da yıprandı, sonuçta Türkiye kaybetti. Arkasından Sayın Demirel çıkınca Çankaya’ya Tansu Hanım’ı desteklemişti. Ama daha sonra aralarında ihtilaflar çıktı. Doğru Yol Partisi bir erime sürecine girdi, hem de Sayın Demirel toplumdaki ağırlığını kaybetmeye başladı. Sonuçta tartışma ve kavga olduğu zaman iki tarafında kaybettiğini görüyoruz. Biz bu geçmiş tecrübeyi görüyoruz. Yeni dönemde bu tecrübeyi iyi okur, analiz edersek bu tartışmaların içine sokmadan yoluna devam eder Türkiye. Ben bu tartışmaların için Türkiye'yi sokmak isteyenlerin çok olacağını düşünüyorum ama bu çabalarının sonuç vermeyeceğini tahmine diyorum.