BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.496,55
HABER /  SEÇİM

AK Parti Erdoğan sonrası için kararını verdi!

Erdoğan Köşk'e çıkarsa yeni Başbakan kim olacak? AK Parti'de taban ve teşkilat tek bir isim üzerinde netleşti. İşte Hüseyin Yayman'ın son kulisi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında Erdoğan'ın Köşk'e çıkması durumunda yeni Başbakan'ın kim olacağı sorusuna yanıt arayan Vatan gazetesi yazarı Hüseyin Yayman, AK Parti'de bu tartışmanın vardığı sonucu yazdı. AK Parti'nin hem tabanı hem teşkilatıyla Erdoğan sonrası tek bir isme kilitlendiğini ve bu ismin Abdullah Gül olduğunu savunan Yayman "grup, Bakanlar Kurulu, taban, teşkilat onu istiyor" diye yazdı.

İşte Yayman'ın yazısındaki ilgili bölüm:

GRUP, BAKANLAR KURULU, TABAN, TEŞKİLAT ONU İSTİYOR!
 
Partinin strateji ekibinden bir isim Başbakan Erdoğan’ın, ‘Abdullah Bey isterse gelir kongrede aday olur’ cümlesinin tabanda büyük ferahlama yarattığını ve sandığa olumlu yansıyacağını ifade etti. Benim de meydanlarda gördüğüm halkın istikrar istediği yönünde. İnsanlar, hesap edilmemiş risk almak istemiyor.  

BÜTÜN ANKETLERDE O İSİM ÇIKIYOR
 
Sözü fazla uzatmadan sahada gördüğümü belirteyim. AK Partinin meclis grubu, teşkilatlar, bakanlar kurulu ve en önemlisi tabanı Abdullah Gül’ü istiyor. Partinin yaptırdığı tüm anketlerde ‘Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa AK Partinin başına sizce kim gelirse başarılı olur ?’  sorusu soruluyor ve Abdullah Gül ismi birinci çıkıyor.   
 
ERDOĞAN KİMYAGERLİK YAPACAK
 
ANAR, POLLMARK, DENGE, GENAR’ın  anketlerinde ilk sırada Abdullah Gül  var. Onu Bülent Arınç, Numan Kurtulmuş, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan  izliyor. Ancak aralarında büyük fark yok. Erdoğan belki de sürpriz yaparak bu beş ismi içine alan yeni bir kimyagerlik yapacaktır. Çünkü yeni dönemin mottosunu ‘Güçlü Başbakan-Güçlü Cumhurbaşkanı’  cümlesi oluşturuyor. Bu arada bir parantez açıp bu sözün Genelkurmayın ‘Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye’  cümlesinden ilham alındığını da belirtelim.
 
Anketlere göre Gül’ü, AK Parti seçmeninin ve diğer seçmenlerin istediği anlaşılıyor. Benzer bulgulara AG ve KONDA’nın araştırmalarında da varıldığını belirtelim.

HÜSEYİN YAYMAN YAZILARI