BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.285,82
HABER /  POLİTİKA

AK Parti çözüm sürecini rafa kaldırdı

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, 17 Aralık operasyonu sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Abone ol

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası yaşananlar nedeniyle çözüm sürecinin ciddi riskle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Demirtaş'a göre süreç, AK Parti tarafından rafa kaldırılmış durumda.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlerdirdi.Çözüm sürecinin AK Parti hükümeti tarafından rafa kaldırıldığını ve unutulduğunu savunan Demirtaş, bunun büyük bir krize neden olabileceğini söyledi.

Sürecin duraksamaya uğradını belirten BDP Eşbaşkanı Demirtaş, süreçte atılması gereken adımların atılmadığını öne sürdü.

Demirtaş şöyle konuştu:

''İmralı'ya heyetlerin gitmesi gerekiyordu. Gazeteci heyetlerin, aydın yazar heyetlerin gitmesi gerekiyordu. Bildiğimiz kadarıyla bu konuda belli bir çalışma yürütüldü. Bir hazırlık yapıldı ama Başbakan bundan geri adım attı. Şu anda gündemde değil bu.

Dolayısıyla çözüm sürecinde atılması gereken adımların atılmadığını ve ciddi bir duraklama ve ciddi bir riskle karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim. AKP şu anda çözüm sürecini unutmuş, rafa kaldırmış durumda. Bu çok tehlikeli bir anlayış. Büyük bir soruna ve krize yol açabilecek bir yaklaşım içerisinde AKP şu anda.''

HSYK HAMLESİ TEHLİKE

BDP Eşbaşkanı Demirtaş, AK Parti'nin HSYK'nın yapısında değişiklik içeren teklifine ilişkin de konuştu.

Demirtaş, HSYK'nın yapısıyla oynanmasının son derece tehlikeli ve yanlış olduğunu, kurulun bağımsız ve anayasal bir kurum olarak inşa edilmesi gerektiğini ifade etti.

Demirtaş, ''AKP’nin HSYK'nın yapısını değiştirme girişimi tehlikeli ve yanlıştır. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun ayrı ayrı düzenlenmesi gerekir. Biz AKP-cemaat çatışmasında taraf değiliz. Pozisyonumuz haktan ve adaletten yanadır. Türkiye’deki ulusal çevreler hep derin yapılarla uzlaşma içerisinde oldular. Şu anda cemaatin ipiyle kuyuya inmeye çalışıyorlar'' dedi.