BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.425,86
HABER /  GÜNCEL

AK Parti cephesinden şok iddia! Soykırımı Ermeniler yaptı!

AP'nin Ermeni soykırımı yasa tasarısını kabul etmesine tepki gösteren AK Parti'li Emrullah İşler "soykırımı planlı programlı şekilde Ermineler yapt" dedi.

Abone ol

Avrupa Parlemantosu'nun Ermeni soykırımı kararına sert tepki gösteren eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler "asıl Ermeniler soykırım yaptı" dedi.

gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle yaptığı sohbet toplantısında Papa’nın açıklamaları ve Avrupa Parlamentosu’nun soykırımla ilgili aldığı kararı değerlendiren Emrullah İşler çok konuşulacak açıklamalara imza attı. Ermeniler'e dönük bir soykırımın sözkonusu olmadığını iddia eden İşler, "Ermeni çetelerinin belgeleri vardır Osmanlı arşivlerinde. Öldürdüğü, katlettiği masum insan sayısı 521 bin. Eğer gerçekten soykırım varsa bunu planlı programlı şekilde Ermineler yaptı." dedi.

İşte İşler'in o açıklamaları:

“Bu Osmanlı daha yıkılmadan önce o zaman Ermeniler soykırım yapıldığı iddialarını atıyorlar 20 bin rakamı atıyorlar. Osmanlı, Amerika’dan İspanya’dan bu konuyu gelin araştırın diyor. Ama o zaman uluslararası toplumdan bir ses çıkmıyor. Sonra bu 20 bin rakamı 1.5 milyona kadar geldi. Tüm sayımlara baktığınız zaman Ermeni nüfusunun 1.3 milyon olduğunu tüm akademisyenlerin yaptığı ortalama rakam bu. 1.5 milyonluk soykırım çıkarılması söz konusu değil. Soykırım için niye Güneydoğu ve Doğu’da yapılmıyor da Halep’e gidiliyor. Soykırım olsa yerinde yapıyor. Bir tehcir söz konusu, bir eyaletten başka eyalete tehcir söz konusu. Bir de devlet arşivlerinin belgelerinde vardır. Ermeni çetelerinin belgeleri vardır Osmanlı arşivlerinde. Öldürdüğü, katlettiği masum insan sayısı 521 bin. Eğer gerçekten soykırım varsa bunu planlı programlı şekilde Ermineler yaptı. Arşivlerin açıklamasına neden razı olmuyorlar. Gelsinler arşivleri açsınlar biz sonuçlara razıyız bundan güzel bir şey var mı? Maalesef dikkat edin 100. yıl bu yıl. Papa belli baskılarla o açıklamayı yaptı. Parlamento ve siyasilere tarih yazdırma yolunu tercih ediyorlar. Ben bunun çıkmaz sokak olduğunu düşünüyorum.”