BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,18

AK Parti büyük İstanbul mitingi

AK Parti büyük İstanbul mitingi

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinde İstanbul'da düzenlenen mitingde konuştu.

AK Parti büyük İstanbul mitingi

Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından "Sen Ben Yok Türkiye Var, Yenikapı'da Birlik Var, Kardeşlik Var" sloganıyla Yenikapı Meydanı'nda düzenlenen mitinge helikopterle geldi.

AK Parti büyük İstanbul mitingi

aşbakan Davutoğlu'nun geldiği anonsu yapılınca, vatandaşlar Türk bayrakları ve parti flamalarını sallayarak, Davutoğlu'nu selamladı. Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, yürüyerek geldikleri platformda vatandaşlar tarafından sevgi gösterisiyle karşılandı. Bu esnada Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu da vatandaşları selamladı. Davutoğlu, konuşmasına başlamadan önce alanda vatandaşlar tarafından büyük bir Türk bayrağı açıldı.

AK Parti büyük İstanbul mitingi

Konuşmasında, "Haydi Bismillah" diyerek başlayan Davutoğlu, alana toplananları sevgiyle muhabbetle selamladığını söyledi. İstanbul'un ilçelerine selam yollayan Davutoğlu, AK Parti hareketinin tohumunun İstanbul'da atıldığını ifade etti. Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'un Türkiye'nin kalbi ve yüreği olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

AK Parti büyük İstanbul mitingi

"İstanbul, Balkanların, Asya'nın, Avrupa'nın, Afrika'nın kıtaların düğüm noktasıdır. İstanbul, Türkiye'nin hülasasıdır. Anadolu'nun, Rumeli'nin her bir köşesi bugün bu meydanda. Sivas burada, Kastamonu burada, Malatya burada, Trabzon burada, Konya, Diyarbakır, Mardin, velhasıl Türkiye'nin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi burada. Akdeniz burada. Karadeniz, Fırat ve Dicle, Sakarya, Meriç hepsi burada. İşte bugün bütün Türkiye burada, bu meydanda. Birileri bu meydanda toplanan bu kardeşlerimizi, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Sünni, Alevi diye ayrıştırma, bölme hesapları yapabilir. Ancak burada İstanbullular olarak bulunuyoruz. İstanbullular olarak biriz, beraberiz, iriyiz, diriyiz. İstanbullular bir miyiz? Beraber miyiz? Diri miyiz? İri miyiz? Tek bir yürek miyiz?"