BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.412,07
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

AK Parti belediye başkan adayları sızdı işte kesin denilen bomba isimler

2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için AK Parti belediye başkan adaylarını cumartesi günü saat 13.00'da ilan ediyor, listeden bugün bazı isimler sızdı.

Abone ol

İnternethaber / Özel içerik - AK Parti'de belediye başkan adayları cumartesi günü açıklanacak. İlk etapta kesinleşen 30'u aşkın il ve ilçenin belediye başkan adayları duyurulacak. Saat 13. 00'deki törende isimleri bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak.

Bugünden itibaren adaylığı kesinleşen isimlere genel merkezden haber gitmeye başladı. Ankara'da herkesin konuştuğu bir aday listesi kulisleri dolaşıyor. Genel merkezden sızdığı söylenen ve 'kesin' denilen listede Ankara büyükşehir belediyesinin yanı sıra Keçirören, Yenimahalle, Etimesgut, Sincan, Altındağ ilçeleri yer alıyor.

Ankara ve ilçelerinin belediye başkan adayları
Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Mehmet Özhaseki olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Kulislerde dolaşan listede Ankara ilçeleri için ismi geçen belediye başkan adayları ise şöyle:
Mamak Belediye Başkan adayı : Muhammed Abdullah Özer
Yenimahalle Belediye Başkan adayı : Veysel Tiryaki (Altındağ belediye başkanı)
Keçiören Belediye Başkan adayı : Turgut Altınok (Keçiören'de daha önce belediye başkanlığı yapan Turgut Altınok bir ara rotasını İYİ Parti'ye kırmıştı.)
Altındağ Belediye Başkan adayı : Asım Balcı
Etimesgut Belediye Başkan adayı : Lokman Ertürk
Mamak Belediye Başkan adayı : Mustafa Tuna

Osman Gökçek bombası!
AK Parti'nin belediye başkan adayları listesinden kulislere düşen bir isim bomba etkisi yarattı... İddiaya göre Sincan Belediye Başkanı adayı Osman Gökçek olacak. Bilindiği gibi Melih Gökçek'in yerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mustafa Tuna, daha önce Sincan'ın başkanıydı. Gökçek ile kavgalı olan Mustafa Tuna'nın eski görev yerine oğul Gökçek'in gelmesi ortalığı daha da karıştıracak deniliyor.

Yeniden başkan olacak isimler
Cumartesi günü başkan adaylarının açıklanacağı illerin arasında İzmir, Antalya, Gaziantep, Konya, Gümüşhane, Artvin, Denizli, Çankırı yer alıyor.Mevcut belediye başkanları içinden adaylığı kesinleşen isimler ise şunlar :

Gaziantep Belediye Başkanı adayı : Fatma Şahin
Antalya Belediye Başkanı adayı : Menderes Türel
Konya Belediye Başkanı adayı: Uğur İbrahim Altay

Erdoğan'ın açklayacağı illerin arasında üç döneme takılan tek büyükşehir Kocaeli'nin de olacağı ifade ediliyor. Kocaeli'de Bilecik Valisi Tahir Büyükakın'ın aday gösterilmesi bekleniyor. Manisa, Adana ve Mersin'de de adaylar belirlendi. Son karar Erdoğan'ın Bahçeli ile yaptığı görüşmeden sonra verildi. Samsun, Ordu ve İzmir illerde ise AK Parti sürpriz isimler üzerinde çalışıyor.