BIST 9.059
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti aynı hatayı tekrarlayacak mı?

AK Parti "İşte bu!" diyeceğimiz bir liste hazırlamasa da, aday gösterilen isimler 7 Haziran'daki sonuçlardan ders alındığını gösteriyor. Süleyman Özışık yazdı

Abone ol

1 Kasım seçimleri öncesi milletvekili adayları belirlendi. Dışarıdan bakıldığında liste hazırlama konusunda en sıkıntılı parti MHP görünüyor.

7 Haziran sonrası Bahçeli'nin sergilediği tutarsız davranışlar bir yana, Meral Akşener'in gerekçesiz yere liste dışı kalması ve Tuğrul Türkeş'in AK Parti'ye kaptırılması MHP'ye pahalıya patlayacak gibi görünüyor.

HDP ve CHP 7 Haziran seçimlerinde aldıkları oyu yeterli görmüş olacaklar ki neredeyse aynı listeyle seçime gitmeye karar vermişler.

Listesini büyük oranda değiştiren tek parti, AK Parti...

AK Parti "İşte bu!" diyeceğimiz bir liste hazırlamasa da, aday gösterilen isimler 7 Haziran'daki sonuçlardan ders alındığını gösteriyor. Listelerin açıklandığı 18 Eylül tarihinden bu yana gerek sokağın, gerekse sosyal medyanın nabzını tutmaya çalışıyorum. Yaygın kanaat, listenin  iyi olduğu ama mükemmel olmadığı yönünde...

Diyarbakır'da Abdurrahman Kurt, İzmir'de Savcı Sayan, Muş'ta Namık Sakık gibi yöre halkının çok sevdiği isimlerin aday gösterilmemesi tabanda küçük de olsa bir hayal kırıklığı yaratmışa benziyor.

Listelerde dikkatimi çeken önemli bir detay var.


Yazının tamamını okumak için linki tıklayın!