BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,92
ALTIN 2.523,48
HABER /  SEÇİM

AK Parti Antalya aday listesinde ilk sırada onun adı geçiyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, genel seçimlerde Antalya'da partisinin lokomotifi olacak.

Abone ol

2015 genel seçimlerde AK Parti Antalya aday listesinin ilk sırasında Süleyman Soylu'nun adı geçiyor.

2015 genel seçimleri öncesinde siyasi partilerde aday adayı telaşı yaşanıyor. Ankara'da partilerin genel merkezlerinde çarpıçı kulisler gelmeye başladı.

Kimin nereden aday gösterileceği şu sıralar en çok merak edilen konuların başına geliyor. Bu illerin başında ise Antalya geliyor. Antalya'ya özel önem veren AK Parti, 2011 seçimlerinde olduğu gibi 7 haziran seçimlerinde kurmaylarını seçimlerde sahaya sürecek.

Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat, bugünkü köşesinde seçim sonuçları her zaman merak konusu olan Antalya ile ilgili ilginç bir kulisi okurlarına böyle aktardı:

ANTALYA'NIN YENİ LOKOTOMİTİF SÜLEYMAN SOYLU OLACAK

"Antalya... Ak Parti ye "6 milletvekilliği" verdi ama...
"Biri" boşaldı... Menderes Türel "Meclis'ten Belediye'ye" yatay geçiş yaptı.
Şimdi... "3 dönemlik" iki ağır top daha "Saha dışına" çıkacak: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül.
Soru: 7 Haziran da Ak Parti'nin "Lokomotifi" kim olacak?.. Ya da kimler?
Lokomotiflerden biri Menderes Türel... Fakat o "Aday değil...Büyükşehir Başkanı."
Türel'in yanı sıra "Bir lokomotif daha" gerekli... Aday listesinin "İlk sırasına"
Antalya'da "Süleyman Soylu'nun adı" çok konuşuluyor.
"Kadın Kolları Kongresi'ne... İl Kongresi'ne katılmış.
Ayrıca... Süleyman Soylu, eski DYP Genel Başkanı.
Antalya bir zamanlar "Demokrat Parti'nin... Adalet Partisi'nin... Doğruyol'un" güçlü olduğu yerlerdendi."

AK PARTİ ADAY ADAYLARI LİSTESİ

SÜLEYMAN SOYLU KİM?

Peki 2015 genel seçimlerinde Antalya'da AK Parti'nin lokomotifi olması beklenen Süleyman Soylu kim? Babası ve dedesi gibi Demokrat Partili aileden gelen Soylu, Anayasa değişikliğini içeren 12 Eylül 2010 referandumunda "evet" için verdiği mücadeleyle öne çıktı. İşte AK Parti'nin sitesinde yer alan Soylu'nun hayatı:

Süleyman Soylu 21 Kasım 1969 yılında İstanbul’da doğdu. Plevne Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu.

1987 yılında DYP İstanbul İl Gençlik Kolları’nda siyasete başladı.1987-1990 yılları arasında DYP İstanbul İl Gençlik Kolları’nda Yönetim Kurulu üyeliği ve Teşkilat Başkanlığı görevlerini üstlendi.

1995 yılında Gaziosmanpaşa yönetim kurulu üyeliğine,17 Temmuz 1995 yılında yapılan kongrede 25 yaşında İlçe Başkanlığına seçildi. 18 Nisan 1999′da partisinden Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı oldu.

29 Nisan 1999′da DYP İstanbul İl Başkanlığı görevine geldi.3,5 yıl sürdürdüğü İstanbul İl Başkanlığı görevinden 2002 yılında ayrılarak milletvekili adayı oldu.

Süleyman Soylu 6 Ocak 2008 tarihinde yapılan Demokrat Parti’nin 4.Olağanüstü kongresinde Genel Başkanlığa seçildi. Ardından 15 Kasım 2008 tarihinde yapılan 9. Olağan kongre sonucunda yeniden Genel Başkanlığa seçildikten sonra partisi başında 29 Mart Mahalli Seçimlerine katıldı. 16 Mayıs 2009′da kendi talebi ile gerçekleşen kongrede Genel Başkanlık görevi sona erdi.

Bu süreçten sonra, ülke çapındaki değişik üniversitelerden ve çeşitli sivil toplum örgütlerinden gelen davetlerle Türkiye’nin bir çok bölgesinde konferans ve panellere katıldı.

12 Eylül 2010 Referandumu için sunulan anayasa değişikliği paketinin, Türkiye’nin dönüşümü ve demokratikleşmesi için hayati öneme sahip olduğunu gören Süleyman Soylu, ”Demokrasi Buluşmaları” adını verdiği bir dizi seminer düzenledi ve arkadaşları ile birlikte Türkiye’yi dolaşarak ”evet” oyu tercihinin nedenlerini milletle paylaştı. Bu faaliyetinin ardından partisinden ihraç edildi.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından aktif siyasete yeniden davet edilen Süleyman Soylu 5 Eylül 2012 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi’ne katıldı. 30 Eylül 2012 tarihinde yapılan Ak Parti 4. Olağan Genel Kurulunda Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine ve ardından da Ak Parti Genel Başkan Yardımcılığı’na seçilen Süleyman Soylu, 1,5 yıl Ar-Ge Başkanlığı görevini üstlendikten sonra 14 Nisan 2014 tarihinde Teşkilat Başkanlığı görevine getirildi.

1989′da okul arkadaşlarıyla ortaklaşa kurduğu bir şirketle ticaret hayatına atılan Süleyman Soylu, 1995 yılında kendi kurduğu şirketiyle halen ticari hayatını sürdürmektedir.

Süleyman Soylu, evli ve iki çocuk babasıdır.