BIST 9.716
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.430,69
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti Ankara'da Yamalı ile devam edecek

AK Parti'de 2019 için düğmeye basıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile bazı teşkilatlarda yeniliğe gidilirken Ankara'da mevcut il başkanı Mustafa Nedim Yamalı ile yola devam edileceği belirtildi.

Abone ol

AK Parti'de kongre süreci devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlayan kongre sürecinde 2 yılda 20'ye yakın il başkanın değişeceği kaydedildi. Bu arada ilk etapta 12 il başkanı görevden alınırken, Ankara'da kongreye mevcut il başkanı Mustafa Nedim Yamalı ile gidileceği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019'daki seçimler için teşkilatlara yaptığı "metal yorgunluk" uyarısıyla başlayan değişim sürüyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 2 yılda 20 il başkanın değişeceğini açıkladı. Bu arada bazı il başkanları yapılacak kongrede aday olmayacağını açıklarken 12 il başkanı görevden alındı.

ANKARA'DA YAMALI İLE YOLA DEVAM

Bu arada gözlerin çevrildiği Ankara'da görev değişimi yapılmayacağı ve kongreye mevcut il başkanı Mustafa Nedim Yamalı ile gidileceği iddia edildi. İl yönetiminde ise bir takım değişikliklere gidileceği öğrenildi.

15 TEMMUZ DİRENİŞİNİ ORGANİZE ETMİŞTİ

Ak Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı 15 Temmuz darbe girişiminde gecenin ilk saatlerinde alanlarda olup teşkilatını yönlendirmiş ve Ankara'da meydanları organize etmişti.Yine o gece milyonlarca kişiye SMS atarak meydanlara davet etmişti. Polatlı ilçe teşkilatını Polatlı Topçu Kışlasının önüne, Yeni mahalle ilçe teşkilatını Mit ve Emniyet İl Binasına, Çankaya ilçe teşkilatını Kızılay meydanı, Genel Kurmay kavşağı, Beştepe Külliyesi önüne, Pursaklar ilçe teşkilatını Esenboğa Havaalanı önüne toplanması talimatlarını veren İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ayrıca tüm Sivil Toplum Örgütlerini arayıp kalkışmaya direnmeye davet etmişti.