BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,72
ALTIN 2.506,53
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

AK Parti Ankara adayı kulislerde konuşuluyor! Mahmut Övür açıkladı

Sabah yazarı Mahmut Övür, yerel seçimler öncesi Ankara, İstanbul ve İzmir için kulislerde konuşulan adayları köşesinde aktardı. AK Parti'de Ankara için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakınındaki ismin öne çıktığını yazdı.

Abone ol

2019 yerel seçimleri öncesi partiler ipi göğüsleyecek adayı bulmak için hummalı bir çalışma içinde. Ankara'yı korumak isteyen AK Parti, aday konusunda ince eleyip sıkı dokuyor. En doğru adayı bulmak için çalışmalarını sürdüren iktidar partisinde öne çıkan ismi Sabah yazarı Mahmut Övür, bugünkü yazısında aktardı. En dikkat çeken isim ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzun yıllardır en yakınındaki isimlerin başında gelen Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan oldu.

ANKARA İÇİN HASAN DOĞAN: "AK Parti kulislerinde şimdi hem yeni hem de güçlü bir isimden söz ediliyor." diyen yazar, o ismin Cumhurbaşkanının Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan olduğunu açıkladı. Ancak bu adaylık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hasan Doğan'ı bırakıp isteyip istemeyeceğine bağlı.

TUNA'NIN ŞANSI AZALDI: Ankara’da yerel seçim kulisleri" başlıklı yazısında "AK Partililer Doğan ismini Ankara'ya yakıştırıyor ama Cumhurbaşkanı'nın buna izin vermeyeceği söyleniyor." ifadelerini kullanan Övür,  eski başkan Melih Gökçek'e ağır suçlamalar yönelten mevcut başkan Mustafa Tuna'nın kendi ayağına sıktığını yazdı.

CHP'DE MANSUR YAVAŞ SESLERİ: CHP'nin Ankara'daki tek umudu ise yine Mansur Yavaş olduğunu yazan Övür, "Yavaş, henüz kararını vermiş değil. Anket yaptırıyor, kanaat önderleriyle görüşüyor ve eski havayı yakalayamayacağı korkusu yaşıyor" dedi.

AK PARTİ'DE İSTANBUL İÇİN MEHMET CAHİT TURHAN ÖNE ÇIKTI: AK Parti kulislerinde İstanbul için icraatçı kimliğiyle bilinen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın adının geçtiğini işaret eden yazar, CHP'de ise önde olan ismin Akif Hamzaçebi olduğunu yazdı.

Mahmut Övür'ün yazısının tamamı