BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

AK Parti Ağrı belediye Başkan adayı Savcı Sayan kimdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 ilin belediye başkan adayını açıkladı. Erdoğan'ın açıkladığı isimler arasında dikakt çeken bir isim var...Eski CHP'li isim Savcı Sayan...Savcı Sayan Ak Parti Ağrı belediye Başkan adayı oldu. Peki Savcı Sayan kimdir?

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin İl Başkanları Toplantısı'nda Aksaray, Bilecik, Erzincan, Edirne, Iğdır, Isparta, Tunceli, Kütahya, Siirt, Kars, Van ve Zonguldak'ın belediye başkan adaylarını açıkladı.

Erdoğan'ın AK Parti İl Başkanları toplantısında açıkladığı listede sürpriz bir isim yer aldı. O isim eski CHP'li Savcı Sayan'dı. Savcı Sayan AK Parti Ağrı Belediye Başkan adayı oldu. Erdoğan Sayan'ın kürsüye çağırıp adını açıkladı.

SAVCI SAYAN'IN ADI AÇIKLANDI: 19 resmi müracaatın bulunduğu Ak Partide Merkez İlçe Başkanı ile birlikte 20 isim değerlendirilmişti. Bugün Ak Parti Ağrı teşkilatlarına Belediye Başkan Adayı olarak Savcı Sayan’ın adı verildi.

AÇIKLANAN ADAY SAYISI 74'Ü BULDU: Erdoğan tarafından açıklanan belediye başkan adayı sayısı, 24'ü büyükşehir, 50'si il olmak üzere 74'ü buldu.

Savcı Sayan kimdir: Savcı Sayan, 1971 yılında Ağrı'nın Tutak ilçesinde dünyaya gelmiştir. 24 çocuklu ailenin 12. çocuğu olan Sayan, ilk okulu doğup büyüdüğü ilçede, orta okulu Muş Malazgirt'te, Liseyi ise yine doğuğp büyüdüğü Ağrı Tutak'ta okumuştur.

Üniversite tahsilini İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi'nde tamamlayan Sayan, Pedagojik Formasyon alarak eğitimini tamamlamış ve bazı okullarda öğretmenlik yapmıştır. 1996-2000 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl ve ilçe gençlik kollarında MYK üyeliği gerçekleştirmiştir.

12 Eylül darbe sürecinde kapatılan CHP Gençlik Kolları'nın 1996 yılında yeniden aktifleştirilmesinde pay sahibi olan Sayan, Ağrı'da CHP il ve ilçe başkanlıklarında bulunmuştur. Yazarlık deneyimi de bulunan Savcı Sayan'ın, bazı makaleleri dergi ve gazetelerde değerlendirilmiştir. Doğu ve Güney Doğu Anadolu yörelerinde Töre cinayetleri, Kadınların Eğitimleri konularında çeşitleri çalışmaları mevcuttur.

Bazı Sivil Toplum Kuruluşlarına üyedir.Savcı Sayan, 2015 yılında seçimlerinde AK Parti'den milletvekili adaylığını, "Türkiye yol ayrımında. Tercihimi ben memleket meselesinden yana koyarak AK Parti'den aday adayı oldum." sözleriyle duyurmuştur. 

Savcı Sayan aslen nereli eşi Gülşah Sayan ve çocukları kimdir?