BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.499,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti adaylarını ne zaman açıklayacak?

Bülent Arınç, AK Parti'nin yerel seçim adaylarını ne zaman açıklayacağı ile ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Demokratikleşme Paketi ile ilgili soruları cevapladı. Arınç, "Demokratikleşme Paketi bugüne kadar yaptıklarımızdan farklı bir şey değil" dedi.

Paketle nefret suçlarına ilişkin bir düzenlemenin ceza kanununda yer alacağını belirten Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Pazartesi günü açıklama yapacağını açıkladı. Bununla kamuoyunun olaya nasıl baktığını anlamak istediklerini belirten Arınç, bunu PKK'nın başarısı olarak göstermenin insafsızlık olacağını söyledi.

Yerel seçimlere ilişkin de açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, "Adaylarımız müracatlarını 1 Ekim ile 1 Kasım arasında yapacak" dedi.

Yerel seçimlerdeki adayların zamanı gelince açıklanacağını belirten Arınç, "Başka partiler daha önce açıklayabilir. Biz bugüne kadar çok geç olmamak kaydıyla zamanında adaylarımızı açıkladık. Bazı partilerin aday bulmakta zorlandığını biliyoruz. Bazı partiler ittifak içine de girebilir. Biz hamdolsun baş pehlivan gibiyiz. Uygun zaman ve zemini genel merkezimiz tespit edecektir. Şu an bir sıkışıklık içinde değiliz" dedi.