BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.495,67
HABER /  SEÇİM

AK Parti adayları listesinde Sümeyye Erdoğan sürprizi

AK Parti milletvekili aday listesinin açıklanmasıyla Sümeyye Erdoğan ve MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan'ın yer alacağı iddiaları boşa çıktı.

Abone ol

AK Parti milletvekili aday listesi belli oldu. AK Parti Milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti.

AK Parti kulisleri, listelerin teslimine saatler kala kritik iddialarla kaynadı. Davutoğlu başkanlığındaki üst kurulun bugün listeyi kesinleştirmesi ve YSK'ya teslim etmesiyle Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a da listede yer verileceği iddiası çürümüş oldu.

KULİSLERİ SARSAN İDDİALAR: SÜMEYYE ERDOĞAN, SİNAN OĞAN...

Kulislerde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın ardından kızı Sümeyye Erdoğan'ın da milletvekili adayı olacağı iddia edilmişti. Parti yöneticileri, bu iddiayla ilgili olarak sessiz kalmıştı.

ak-parti-milletvekili-listesi-sumeyye-erdogan.20150918172543.jpg

SİNAN OĞAN DA LİSTEDE YOK!

Yine MHP'nin ihraç ettiği Sinan Oğan'ın AK Parti'den aday olabileceği iddia edilmişti. Parti yöneticilerinin "Oğan'ın Iğdır'da önemli bir gücü var. Ancak Cumhurbaşkanımıza da çok ağır hakaretleri oldu" dediği öne sürülmüştü.

sinan-ogan.20150918100931.jpg

SELVİ "SÜRPRİZ OLABİLİR" DEMİŞTİ

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi dünkü yazasında AK Parti'deki seçim çalışmalarını değerlendirdi. Selvi, AK Parti'nin, "Seçim kazandıracak liste" hazırlaması bekleniyor. AK Parti listelerinde çok ama çok önemli bir sürpriz yaşanabilir. Çünkü bu seçimler AK Parti açısından ya yeniden dirilişi sağlayacak ya da AK Parti, albenisini kaybeden diğer sistem partilerinden biri olacak" yorumunda bulunmuştu.