BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,34
HABER /  SEÇİM

AK Parti aday adayları seçim yarışını abarttı

2015 Genel Seçimleri'nde AK Parti'den aday adayı olmak isteyenler şu sıralar Ankara'da kıyasıya rekabet içindeler.

Abone ol

7 Haziran'daki genel seçimlerde AK Parti'den aday olmak için Ankara'da çalışmalara başlayan binlerce partili ilginç yöntemlere başvurdu.

Hürriyet gazetesi yazarı Taha Akyol, "Aday adayları" başlıklı bugünkü yazısında AK Parti'den milletvekili olmak isteyen bazı isimlerin dikkat çekmek için "folklor gösterisi" düzenleyenlerin bile olduğunu yazdı.

Geçen seçimlerde bir başka ismin de AK Parti Genel Merkez Binası önünde "Semazen" gösterisi yaptığını hatırlatan Akyol, şunları yazdı:

"Ankara otelleri lacivert takım elbiseli aday adaylarıyla dolup taşıyormuş. Tabii en çok AK Parti'den aday olmak isteyenler. Çünkü hem büyük parti hem "üç dönem" kuralı yüzünden boşalacak yerler çok. Daha önemli sebep, AKP'de adayların Ankara'da merkezden belirlenecek olmasıdır.

Bu durumda uzak illerdeki aday adayları bile Ankara'ya koşuyor. İlgi çekmek için folklor gösterisi düzenleyenler bile var. Geçen defa aday adaylarından biri parti binasının önünde bir semazen gösterisi düzenlemişti! Magazin tarafı bir kenara, Ankara'daki aday kalabalığı, siyasi kültürümüzdeki ciddi bir problemin dışavurumudur:


Hiyerarşik ve merkeziyetçi bir siyasi kültür."

Yazının tamamını okumak için tıklayın