BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,53
HABER /  SEÇİM

AK Parti aday adayı sayısı açıklandı

2015 Genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için AK Parti'ye kaç kişi başvuruda bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu kesin aday listesinin tarihini de açıkladı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri için AK Parti’ye yapılan başvuru sayısına ilişkin, ’’AK Parti’ye 6223 müracaat yapıldı 1040’ı kadın adaylarımız olmak üzere" dedi.

AK PARTİ İSTANBUL ADAYLARI TAM LİSTESİ (TIKLA GÖR)
Başbakan Davutoğlu, Pakistan ve Macaristan ziyaretleri nedeniyle iki haftadır yapılmayan partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. 

14 NİSAN'DA GEÇİCİ ADAY LİSTESİ AÇIKLANACAK

AK Parti’de 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi öncesi aday adaylığı sürecinin tamamlandığını vurgulayan Davutoğlu, "AK Parti’ye 6223 müracaat yapıldı 1040’ı kadın adaylarımız olmak üzere. Bu rakam dahi toplumun genelinin, ortak aklının Türkiye’de siyasetin geleceğini AK Parti’de görmekte olduğunu ortaya koyuyor. Önümüzdeki hafta sonu temayüller yapılacak. 6-15 Mart’ta mülakatlar başlayacak, 16-22 Mart’ta komisyon toplantıları gerçekleşecek, 23 Mart’ta üst kurul toplanacak, 7 Nisan’da aday listesi, 14 Nisan’da geçici aday listesi açıklanıp 24 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu (YSK) aday listelerini tamamlayacak bir hale getirmiş olacağız. Bütün bu süreçte AK Parti Grubumuza bir kez daha vurgulayarak ifade etmek istiyorum" açıklamasında bulundu.

AK Parti siyasi kadrolarının azmi ve kararlılığının Türkiye’de demokrasinin en büyük güvencesi olduğunu belirten Davutoğlu, "Önümüzdeki dönemde de hep beraber bütün kadromuz da ekibimiz de Türkiye’yi 2023’e, ’büyük Türkiye’, ’yeni Türkiye’ idealine götüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. AK Parti teşkilatlarıyla grubuyla belediye yapılanmalarıyla hükümetiyle genel merkeziyle tek bir bütündür. Tek bir bütün olarak birleşmiş uyumlu, ahenkli bir kadro olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni küresel bir güç olma haline getirme konusunda gerekli kudrete, vizyona, anlayışa sahiptir" ifadelerini kullandı.