BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

AK Parti aday adayı listesinde aşiret reisi hanımağa!

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri için adı AK Parti aday adayı listesine yazılanlar arasında Diyarbakırlı aşiret reisi Suna Kepolu Ataman da var.

Abone ol

2015 Genel Seçimleri için aday adaylığı başvurusu sürecinin bittiği AK Parti'de ilginç bir isim de listede.

Diyarbakırlı Şeyhdoda Aşireti reisi Suna Kepolu Ataman. Adalet Partisi ve ANAP'da 3 dönem milletvekilliği yapan Mahmut Kepolu'nun kızı olan Suna Kepolu aynı zamanda Trabzonlu işadamı Atilla Ataman'ın da eşi.

Genel Seçimler öncesi il il izlenimlerini Habertürk gazetesindeki köşesine taşıyan Serpil Yılmaz bugün Suna Kepolu Ataman'ın adaylığını yazdı.

Yazısına Trabzon'da HDP'nin İl Başkanlığı tabelasını asacağı girişiminin ortalığı karıştırdığı gün, Diyarbakır'da Suna Kepolu Ataman'la görüştüğü notuyla başlayan Serpil Yılmaz, hanımağa'nın Kürt sorununa çözüm formülünü köşesine taşıdı.

"Çözümün formülü; Trabzon'da Kürt, Diyarbakır'da Türk olarak yaşamaktır. Biz bunu ailemizde yaşıyoruz, neden Türkiye yaşamasın" diyor.

SUNA KEPOLU ATAMAN KİMDİR?
suna-kepolu.jpg

Adalet Partisi ve ANAP'da üç dönem milletvekilliği yapan babası Mahmut Kepolu'nun 1998 yılında ölümünden sonra, geride kalan 5 kızkardeş içinde 26 yaşındaki Suna Kepolu, "aşiret reisi" oluyor.

2007 seçimleri öncesinde DYP Silvan İlçe Başkanı görevini yürüttü.

Kepolu, Tansu Çiller'in liderliği döneminde (1999) partideki bu göreve gelmişti.

Serpil Yılmaz'ın Suna Kepolu'yla ilgili köşesinden yazdıklarının devamı şöyle:

"Silvan 900 faili meçhul cinayete tanıklık etmiş bir yer, herkes barış istiyor" diye söze girdiğinde Ağar-Çiller dönemini anlatıyor aslında... O günlerde Çiller'in faali meçhullerle ilgili sorusuna verdiği yanıtı aktarıyor:

"Genelkurmay bana bir Türkiye haritası gösterdi, 'Şurası, şurası, şurası kurtarılmış bölge; vatan toprağını yeniden kazanmaya çalışıyoruz' dediler, müdahil olamadım.''

diyarbakırlı aşiret reisi suna kepolu ataman ak parti diyarbakır aday adayı oldu.jpg
Evin erkekler için yapılan bölümünde, çevre köylerden muhtarlara, akrabalara soruyorum:

Bugüne kadar hiç AK Partiye oy verdiniz mi? Aralarında dağda oğlunu yitiren babaların da olduğu 25-30 kişilik gruptan 2'si dışında "Verdim" diyen yok.

HDP'LİYİZ AMA BU SEFER...

"Biz HDP'liyiz ama bu sefer Suna'ya oy vereceğiz. Dağdaki de, askerdeki de yoksulun çocuğu. Nasıl olsa AK Parti 2-3 milletvekili çıkarır; bari vicdanına güvendiğimiz biri Meclis'e gitsin, cebini doldurmak isteyen değil. Silvan çok ezildi" diyorlar. HDP'nin baraj sorununu hatırlattığımda ise "Silvan'dan çıkacak oy onlara zarar vermez" yorumu yapıyorlar.