BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.241,53
HABER /  SEÇİM

AK Parti Adana milletvekili adayları 2015

Adana AK Parti milletvekili aday listesi çıktı. AK Parti Adana aday listesini YSK'ya teslim etti. AK Parti milletvekili kesin aday listesi

Abone ol

ADANA AK Parti milletvekili aday listeleri açıklandı. AK Parti  Adana adayları tam listesinde sürpriz isimler var. 

AK Parti  Adana başta olmak üzere bir çok ilin milletvekili aday listelerini belirlemek için sabaha kadar toplantı yaptı. Toplantılar sonrası kesinleşen son listeler bugün itibariyle Yüksek Seçim Kurulu-YSK'ya teslim edildi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI LİSTESİ 

ADANA AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1.NECDET ÜNÜVARYÜKSEKDOKTOR
2.FATMA GÜLDEMET SARIYÜKSEKMİMAR
3.SADULLAH KISACIKYÜKSEKMÜHENDİS
4.TALİP KÜÇÜKCANYÜKSEKÖĞRETİM ÜYESİ
5.MEHMET ŞÜKRÜ ERDİNÇYÜKSEKAVUKAT
6.ESRA YALVAÇYÜKSEKDOKTOR
7.MEHMET CANYÜKSEKAVUKAT
8.MUSTAFA ÇALIŞKANYÜKSEKECZACI
9.ASUMAN TEKİNYÜKSEKMİMAR
10.KASIM PAMUKYÜKSEKMALİ MÜŞAVİR
11.MEHMET FARUK BOZKURTYÜKSEKÖĞRETMEN
12.RAMAZAN DEMİRYÜKSEKYÖNETİCİ - ÖZEL SEKTÖR
13.MEHMET AYYÜKSEKAVUKAT
14.HASAN BERZAN TOPRAKYÜKSEKAVUKAT

7 HAZİRAN 2015 GENEL SEÇİMLERİ

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği genel seçimleri için oy verme işlemi 8 Mayıs'ta gümrüklerde ve yurt dışında başlamış olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimindeki randevu sistemi yurt dışında kaldırıldı. 8 Mayıs'tan itibaren yurt dışındaki Türk vatandaşları 1 ay boyunca oy kullanabilecekler. 

HANGİ İL KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAK?

YSK, 2014 nüfus sayımına göre, illerin 7 Haziran 2015 genel seçiminde çıkaracağı milletvekili sayısını belirledi. Buna göre, milletvekillerinin illere göre dağılımı şöyle:

"Adana 14, Adıyaman 5, Afyonkarahisar 5, Ağrı 4, Amasya 3, Ankara 32, Antalya 14, Artvin 2, Aydın 7, Balıkesir 8, Bilecik 2, Bingöl 3, Bitlis 3, Bolu 3, Burdur 3, Bursa 18, Çanakkale 4, Çankırı 2, Çorum 4, Denizli 7, Diyarbakır 11, Edirne 3, Elazığ 4, Erzincan 2, Erzurum 6, Eskişehir 6, Gaziantep 12, Giresun 4, Gümüşhane 2, Hakkari 3, Hatay 10, Isparta 4, Mersin 11, İstanbul 88, İzmir 26, Kars 3, Kastamonu 3, Kayseri 9, Kırklareli 3, Kırşehir 2, Kocaeli 11, Konya 14, Kütahya 4, Malatya 6, Manisa 9, Kahramanmaraş 8, Mardin 6, Muğla 6, Muş 3, Nevşehir 3, Niğde 3, Ordu 5, Rize 3, Sakarya 7, Samsun 9, Siirt 3, Sinop 2, Sivas 5, Tekirdağ 6, Tokat 5, Trabzon 6, Tunceli 2, Şanlıurfa 12, Uşak 3, Van 8, Yozgat 4, Zonguldak 5, Aksaray 3, Bayburt 2, Karaman 2, Kırıkkale 3, Batman 4, Şırnak 4, Bartın 2, Ardahan 2, Iğdır 2, Yalova 2, Karabük 2, Kilis 2, Osmaniye 4, Düzce 3."

2015 SEÇİMİNE HANGİ PARTİLER KATILIYOR?
YSK, seçime katılmalarına karar verilen İşçi Partisinin adının "Vatan Partisi", Alternatif Parti'nin adının "İlk Parti" olarak değiştirilmesi nedeniyle partilerin yeni adlarıyla seçime katılmalarına karar verdi. Buna göre 7 Haziran Genel Seçimine katılabilecek 32 siyasi parti şöyle:

1- Adalet ve Kalkınma Partisi

2- İlk Parti

3- Anadolu Partisi

4- Bağımsız Türkiye Partisi

5- Büyük Birlik Partisi

6- Cumhuriyet Halk Partisi

7- Demokrat Parti

8- Demokratik Gelişim Partisi

9- Demokratik Sol Parti

10- Doğru Yol Partisi

11- Emek Partisi

12- Genç Parti

13- Hak ve Adalet Partisi

14- Hak ve Eşitlik Partisi

15- Hak ve Özgürlükler Partisi

16- Halkın Kurtuluş Partisi

17- Halkın Yükselişi Partisi

18- Halkların Demokratik Partisi

19- Hür Dava Partisi

20- Komünist Parti

21- Liberal Demokrat Parti

22- Merkez Parti

23- Millet Partisi

24- Millet ve Adalet Partisi

25- Milliyetçi Hareket Partisi

26- Muhafazakar Yükseliş Partisi

27- Özgürlük ve Dayanışma Partisi

28- Saadet Partisi

29- Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi

30- Türkiye Komünist Partisi

31- Vatan Partisi

32- Yurt Partisi

-Çağrı merkezi devrede

2015 GENEL SEÇİMLERİ YSK TAKVİMİ

14 Mart: Muhtarlık bölgesi askı listeleri saat 08.00'de askıya çıkarılacak. Tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listeleri de güncelleştirilmek üzere askıya çıkarılacak. Yurtdışı seçmen kütüğü "www.ysk.gov.tr" adresinde ilan edilecek ve itirazlar başlayacak. "www.ysk.gov.tr" adresinden bina bazında seçmen kayıtlarının sorgulanmasına başlanacak. Siyasi partiler, hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını YSK'ya saat 17.00'ye kadar bildirecek.

15 Mart: YSK, siyasi partilerin, hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını ilgili seçim kurullarına bildirecek.

24 Mart: Siyasi partiler, ön seçim ya da aday yoklaması seçmen listelerini kesinleştirecek.

27 Mart: Muhtarlık bölgesi askı listeleri ile tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listeleri askıdan indirilecek. "www.ysk.gov.tr"de bina bazında seçmen kayıtları sorgulanmasının son günü.

29 Mart: Muhtarlık bölgesi askı listeleri, yurtdışı seçmen kütüğü ile tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listelerine yapılacak itirazlar karara bağlanacak.

3 Nisan: Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK tarafından kura çekilecek.

7 Nisan: Siyasi partilerin genel merkezlerinin, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini, YSK'ya alındı belgesi karşılığında DVD ve kağıt ortamında en geç saat 17.00'ye kadar verecek.

Bağımsız milletvekili adaylığı için il seçim kurullarına başvurularda son gün.

8 Nisan: Yurtiçi ve yurtdışı seçmen kütüklerinin kesinleştirilecek.

15 Nisan: Milletvekili geçici aday listeleri radyo, televizyon ve Resmi Gazete'de yayınlanacak. Geçici aday listelerine karşı il seçim kurullarına ve YSK'ya yapılacak itirazlar başlayacak ve incelenecek.

16 Nisan: Geçici aday listelerine karşı ilgili il seçim kuruluna yapılacak itirazların son günü.

19 Nisan: Milletvekili geçici aday listelerine karşı il seçim kurullarına yapılan itirazlar üzerine bu kurullarca verilen kararlara yönelik itirazların YSK tarafından karara bağlanmasının ve milletvekili geçici adaylığından istifa edenlerin YSK'ya bildirmesinin son günü.

21 Nisan: Birleşik oy pusulasında yer alacak bağımsız aday sıralaması için tüm il seçim kurullarında aynı anda olmak üzere saat 11:00'de kura çekilecek.

24 Nisan: Siyasi partilerin seçim çevreleri itibarıyla milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar, radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde ilan edilecek.

8 Mayıs: Gümrük kapılarında ve yurtdışı temsilciliklerinde oy verme işlemi başlayacak.

23 Mayıs: Radyo ve televizyonda yayın için başvuran siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için YSK tarafından kura çekilecek.

28 Mayıs: Propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak.

31 Mayıs: Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları start alacak. Yurtdışı temsilciliklerde oy verme işlemi sona erecek.

1 Haziran: Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtılması tamamlanacak ve dağıtılmayanlar ilçe seçim kurulları başkanlıklarına teslim edilecek.

6 Haziran: Saat 18.00'de seçim propagandası sona erecek.

7 Haziran: Oy verme günü.