BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,57
ALTIN 2.491,40
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti 14 ilin daha belediye başkan adayını açıklayacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin İl Başkanları Toplantısı'nda 14 ilin daha belediye başkan adayını açıklayacağı öğrenildi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak. Erdoğan'ın, yarın 14 il belediye başkan adayını daha açıklayacağı öğrenildi.

Erdoğan'ın, Aksaray, Bilecik, Erzincan, Edirne, Iğdır, Isparta Tunceli, Kütahya, Siirt, Kars, Van ve Zonguldak'ın aralarında bulunduğu 14 ilin adayını, yarınki il başkanları toplantısında açıklayacağı belirtildi.

Bu arada Iğdır'da 20. dönem milletvekili ve Mesut Yılmaz'ın danışmanlığını yapan Adil Aşırım'ın Kars da ise AK Parti Eski İl Başkanı  Avukat Ensar Erdoğdu'nun aday gösterileceği  kaydedildi.

MHP İLE İTTİFAK

Öte yandan MHP ile ittifak yapılması noktasında AK Parti'den bazı jestlerin yapılabileceği ifade edilmişti. Bu bağlamdaki illerin Osmaniye, Adana, Manisa, Mersin, Muğla ve Aydın olması beklenirken yarın açıklanacak adaylar arasında bu illerin adaylarının olmasının beklenmediği de kulislerde konuşuluyor. 

20 İL GEÇTİĞİMİZ HAFTA AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta partisinin grup toplantısında Ankara ve İzmir dahil 20 ilin belediye başkan adaylarını açıklamıştı. Ankara'da Mehmet Özhaseki, İzmir'de Nihat Zeybekci aday gösterilmişti.

BİNALİ YILDIRIM'A KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) için adı geçen Binali Yıldırım'ın adaylığına ise kesin gözüyle bakılıyor.Erdoğan, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili sorulan soruya, "İstanbul için biraz daha sabır" yanıtını verdi. Erdoğan'ın açıklaması "Binali Yıldırım'ın ismi kesinleşti" şeklinde yorumlandı.