BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,52
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti 1 Kasım'da ne kadar oy alır?

HDP'nin 80 olan milletvekili sayısı doğru hamleler ve sağlam adaylarla 50'nin altına çekilebilir. AK Parti de yüzde 45 oy alabilir. Süleyman Özışık yazdı.

Abone ol

7 Haziran'dan sonra karşılaşılan tatsız manzara sonucu neredeyse tüm gazeteciler ve siyaset uzmanları seçim sonuçlarını enine boyuna tartıştı, kendince uyarılarda bulundu.

Evet; parti penceresinden bakınca bizim yaptığımız eleştiriler ve uyarılar itici görünmüş olabilir. Bizi ahkam kesiyormuşuz gibi değerlendiren parti kurmayları da olabilir. Ancak şu iyi bilmeli ki onlar parti teşkilatlarıyla veya partiye gönül vermiş seçmenlerle, biz ise sokaktaki her insanla bir araya geliyoruz.

Yaptığımız şey ahkam kesmek değil, sokaktaki insanın görüş ve taleplerini siyasilere aktarmak.

Sokaktaki o insanların ne söylediği zamanında dinlenmiş olsaydı bugün Bursa ve Erzurum gibi illerde HDP'nin vekil çıkarma şansı olmazdı. İstanbul ve İzmir'de HDP üçüncü parti olmazdı.

7 Haziran seçimlerinden önce de söyledim, tekrar ediyorum.

İzmir, Mersin, Adana, Antalya ve İstanbul 3. Bölge... Bu 5 kentin HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde aldığı yüzde 13.1'lik oylara katkısı 4.07 oldu. Bu bölgelerde milletin istediği adaylar gösterilse, HDP büyük ihtimalle 2 puan az alacak ve baraj sınırına gelecekti. Yanlış adaylar sayesinde bu illerde yüzde 10 barajı rahatlıkla aşıldı.

Şimdi bu hataları tekrarlamamak gerekiyor.

Doğu ve Güneydoğuda seçim sandıklarının güvenliği sağlandığında ve Kürtleri laf olsun diye değil, samimiyetle kucaklayan adaylar gösterildiğinde HDP’den AK Parti'ye oy geçişleri olacağı muhakkak. En azından Diyarbakırda durum 10'a 1 değil de, 7'ye 4 olur.

İddia ediyorum!

HDP'nin 80 olan milletvekili sayısı doğru hamleler ve sağlam adaylarla 50'nin altına çekilebilir. Bunun formülü sanıldığı kadar zor değil. Sadece milletin dediğini ve istediğini yapmak yeterli. Binali Yıldırım'ın İzmir'den aday gösterilmesi çok yerinde bir karar. Savcı Sayan'ın eğer ilk sıralarda yer almayacaksa, İzmir yerine İstanbul 3. Bölgeden aday gösterilmesi yerinde olur.


Yazının devamını okumak için linki tıklayın!