BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.294,00
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti 1 Kasım için bu isimleri çizdi!

AK Parti'nin 1 Kasım seçimleri için hazırladığı aday listesinde, 7 Haziran'da seçilen ama bu kez aday gösterilmeyen gazeteci kökenli isimler dikkat çekti.

Abone ol

AK Parti aday listesi saat 17.00'da YSK'ya teslimin ardından açıklandı. Listede 7 Haziran'da milletvekili seçilen gazeteci kökenli bazı isimlerin 1 Kasım seçimleri için aday gösterilmemesi dikkat çekti.

7 Haziran'da vekil seçilen Muhsin Kızılkaya ve Hüseyin Yayman 1 Kasım'da aday gösterilmezken yine vekil seçilen isimlerden Markar Esayan ise 14. sıradan aday gösterilerek vekillik şansını mucizelere bıraktı. 7 Haziran'da aday gösterilmesine karşın seçilemeyen eski CHP'li Savcı Sayan ise bu kez aday da olamadı.

İŞTE AK PARTİ'NİN 1 KASIM SEÇİMLERİNDEKİ MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

MUHSİN KIZILKAYA LİSTEYE GİREMEDİ, TWITTER HESABINI KAPATTI

Listelerin açıklanmasının ardından bir hayal kırıklığını da gazeteci-yazar Muhsin Kızılkaya yaşadı. 7 Haziran seçimlerinde Mersin'de AK Parti listesinden kendine yer bulan ve TBMM'ye giren Kızılkaya, bu kez aday gösterilmedi. Kızılkaya'nın, twitter hesabını kapattığı görüldü.

MARKAR ESAYAN'A 14. SIRA ŞOKU

İstanbul 2. bölge 12. sıradan 7 Haziran'da milletvekili seçilen Markar Esayan ise bu kez 14. sıradan aday listesinde yer aldı. AK Parti, İstanbul 2. bölgeden 12 milletvekili çıkarmıştı. Bu durumda, Markar Esayan'ın seçilme ihtimali zorlaştı. AK Parti, 7 Haziran seçimlerinde Esayan'ın 14. sıradan aday gösterildiği İstanbul 2. Bölge'de %42.91 oyla 12 vekil çıkarabilmişti.

HÜSEYİN YAYMAN LİSTE DIŞI

AK Parti'de liste dışı kalan bir başka isim ise Hüseyin Yayman. Yayman, 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti İstanbul milletvekili seçilmişti. Hüseyin Yayman, 1 Kasım seçimleri için aday gösterilmedi.

ÇİZİK YİYEN SAVCI SAYAN TWITTER'DA İSYAN ETTİ!

Eski CHP'li Savcı Sayan, 1 Kasım'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi için AK Parti'nin YSK'ya verdiği aday listesinde kendine yer bulamadı. Sayan, Ak Parti yönetiminin kararına twitter hesabından tepki göstererek, "Halimi, emeğimi engelleyenleri Allah'a havale ediyorum. ALLAH VAR GAM YOK" şeklinde mesaj paylaştı.

Sayan, 7 Haziran'da yapılan  seçimde AK Parti'den İzmir 2. bölge 7. sıra adayı olarak gösterilmiş ama Meclis'e girememişti.