BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.494,16

AK Gençlik troll siyasetinden kurtuluyor mu?

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı olan Zafer Çubukçu'nun yerine Yeni Şafak haber sitesinin yazarlarından Abdurrahim Boynukalın getirildi.

Gençlik vurgusunu her daim taze tutan AK Parti'de Gezi'den bu yana siyaset bir anlamda trollere emanet gidiyordu.

Twitter'ın etkinliğinin de tetiklediği bu "troll" siyaseti özellikle AK Gençlik arasında bir virüs gibi yayıldı. Oysa AK Parti'nin ehemmiyetle üzerinde durduğu ve vaad ettiği "gençlik" bu değildi.


Fikirleriyle, duruşuyla, icraatleriyle "2023" hedeflerini omuzlayacak ve bunu hakkaniyetle yapacak bir gençlik arzu edilse de gelinen nokta çok daha farklı oldu.

Twiter'dan bakan ve milletvekillerine ayar vermeye kalkan, küfür ve hakaretten imtina etmeyen, daha çok saldırgan bir genç kitleyle karşı karşıya kalındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kastettiği "dindar gençlik" bu olmasa gerek. Neticede Twitter goygoyuyla nereye kadar?


AK Gençliği hepten bu troll siyasetinin içine hapsetmek haksızlık olur elbette. Fakat bugün akgençlik denilince ilk akla gelen "troller"se bunun nedenini iyi tahlil etmek gerekir. 

AK Parti de bunun böyle gitmeyeceğini anlamış olmalı ki (en azından ben öyle ümid ediyorum) "Yeni Türkiye" söylemiyle birlikte yeni bir gençlik yapılanmasının içine girdi. Parti bu zamana kadar ki "gençlik" vurgusunu daha aktif bir şekilde fiiliyata geçirmeyi planlıyor. Kendi kadrolarında bilinçli ve aktif gençlik yetiştirme konusunda atılan adımlarla tabandaki gençliği de canlandırmayı hedefleyen AK Parti'de sessiz sedasız bir değişim yaşandı. 

AK GENÇLİĞE YENİ BAŞKAN 
 
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı olan Zafer Çubukçu'nun yerine Yeni Şafak haber sitesinin yazarlarından Abdurrahim Boynukalın getirildi. Gezi sürecinden bu yana ciddi eleştiriler alan Zafer Çubukçu ise Başbakanlık Müşaviri oldu. 
 
Son zamanlarda isminden sıkça bahsedilen Abdurrahim Boynukalın, Londra'da medya ve iletişim konusunda master yaptı. 2010-2013 arasında Kırıkkale  Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışan Boynukalın, önce Milat gazetesinde yazdı ardından da yenişafak.com.tr'de yazarlık yapmaya başladı.

AK Parti, MTTB'de de görev yapmış olan Abdurrahim Boynukalın'la birlikte hedeflediği yeni gençlik yapılanması için düğmeye basmış görünüyor. 
 
GÜLDAL AKŞİT GÖREVDEN AYRILDI
 
AK Parti Merkez'de görev değişimi gençlik kollarıyla sınırlı kalmadı. AK Parti Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit bugün yapılan istişare toplantısında görevini bıraktığını söyledi.

2011 yılından bu yana Kadın Kolları Başkanlığı'nı yürüten Güldal Akşit'in yerine ise Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül ve Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu'nun geçebileceği konuşuluyor. 


 twitter.com/Htckubra 

Facebook Hatice Kübra