BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Ajan iddiasına sert çıktı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti’de ajanların bulunduğu iddiasını sert sözlerle eleştirdi.<br/>Yozgat Belediyesi tarafından eski S...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti’de ajanların bulunduğu iddiasını sert sözlerle eleştirdi.
Yozgat Belediyesi tarafından eski Sanayi Sitesi’nde uygulamaya konulan yıkım törenine katılmak için Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile birlikte Yozgat’a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, burada bir konuşma yaptı. AK Parti’nin bugüne kadar yaptığı hizmetlerden bahseden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dün gazetelerde yer alan AK Parti’de İran ajanı ve dinleme konularına da değindi. Milletin AK Parti’nin yaptığı hizmetleri takdir ettiğini, Türk milletinin hakşinas, kadirşinas olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Bu kadrolar gerçekten bu milletin içinden çıkmış, milletine sevdalı kadrolardır, vatanperver kadrolardır, devletini seven kadrolardır. Namuslu, haysiyetli, şerefli, onurlu kadrolardır; bu yüzden temayüz etmişlerdir. Aynı zamanda bilgileriyle başarılarıyla liyakatlarıyla da temayüz etmişlerdir. O yüzden bu kadroları kirletmek isteyenlerin, ne yaparlarsa yapsınlar milletimizin gözünde pek çok önemli ve olumlu özellikleriyle temayüz etmiş olan bu kadroları lekelemeleri mümkün değildir. Dün bir gazetede çıkan haberlere bakılırsa AK Parti’de İran casus kulakları olduğuna ilişkin, AK Parti’nin dinlendiğine ilişkin, bunları sağlayanların da AK Parti kurucularından oluştuğuna ilişkin yalan yanlışla dolu bir haber yer aldı. Bir defa il ve ilçeler de dahil AK Parti’nin tüm kurucuları haysiyetli, şerefli, onurlu, namuslu, ahlaklı, inançlı, milletperver ve vatanperver insanlardır" şeklinde konuştu.

"KINIYORUM"
AK Parti kadrolarını yalan yanlış haberlerin ve iftiraların kirletemeyeceğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
“AK Parti kadroları ayıca liyakatlarıyla, donanımlarıyla, başarılarıyla takdir toplamışlardır. Bugüne kadar yaptıklarımız da bunun şahididir. Bu kadroyu hiçbir yalan yanlış haber, hiçbir iftira kirletemez çünkü güneş gibi ak ve pak bir kadroyuz ve milletimizin her daim gözünün önündeyiz. Haber, ’AK Parti dinlendi’ diyor. AK Parti ile alakası yok olayın. ’Başbakanlıkta’ diyor, Başbakanlıkla alakası yok, ’AK Parti kurucusu’ diyor, isimlerini verdiklerinin AK Parti kurucularıyla uzaktan yakın alakası yok. Bir haber kurguluyorsunuz manşete taşıyorsunuz, o haberi bina ettiğiniz üç tane ana kolon var, bunların üçü de yalan üzerine kurulmuş. Bunun neresinin doğru haber, bunun neresi doğru haberciliktir, namuslu haberciliktir? Böyle bir şey olabilir mi? AK Partiyle ilgili olmayan bir şeyi AK Parti ile irtibatlandıracaksın, Başbakanlıkta olmayan bir şeyi Başbakanlık diye göstereceksiniz. AK Parti kurucusu olmayanları AK Parti kurucusu gibi lanse edip ondan sonra kamuoyuna pazarlayacaksınız. Bunun adı habercilik değildir, bunun andı doğru haber değildir. Bir iftirayı bilerek manşete taşıyorsanız bu tuzağa düşmektir, ona alet olmaktır, başka türlü izahı yok. Bir dinleme olayı olmuştur. Nerede olmuştur? Yurt Dışı ve Akrabalar Topluluğu Başkanlığında dinlemek için bazı aletler bulununca konu yargıya intikal ettirilmiştir. Bizzat Yurt Dışı Akraba Topluluklar Başkanı tarafından şikayette bulunulmuştur, soruşturması devam etmektedir. Bunun bir casuslukla AK Partililerle AK Parti ile Başbakan ile ilgisini kurmak için çok fazla emeğe, gayrete ihtiyaç var. Bu emekle de gayretle de olabilecek bir iş değildir. Buradan bir kez daha bu yalan yanlış haberi yapanları kınıyorum. Bu haberi yapanların özür dilediklerini de gördük. Tabii bu erdemi göstermiş olmalarını da takdir ettiğimi buradan ifade etmek isterim ama herkesin haberciliğini de doğru yapması lazım.”
(İHA)