BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,00
HABER /  GÜNCEL

Ailesi gönderdi Atalay Filiz reddetti!

İzmir'de yakalanan ve "seri katil" olduğu iddia edilen Atalay Filiz, ailesinin gönderdiği avukatı reddetti.

Abone ol

Atalay Filiz, ailesinin gönderdiği ve arkadaşı olan avukatı reddetti. Bunun üzerine Filiz'i barodan çağrılan bir kadın avukat temsil etti. Filiz, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı olarak dün İzmir'de yakalanan Atalay Filiz, savcılıktaki sorgusunun ardından 'Tasarlayarak adam öldürme' ve 'Nitelikli yağma' suçlarından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

5 SAAT İFADE VERDİ

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen Atalay Filiz'in savcılıktaki ifade işlemi yaklaşık 5 saat sürdü.Filiz'in adliyeye getirilmesiyle soruşturma savcısının olduğu koridora giriş-çıkışlara izin verilmedi. Yoğun güvenlik önleminin alındığı koridorda çevik kuvvet ekipleri ile çok sayıda polis memuru bekletildi.

AİLESİNİN GÖNDERDİĞİ AVUKATI KABUL ETMEDİ

Ailesinin gönderdiği ve kendisinin de arkadaşı olan avukatı kabul etmeyen Filiz'i, Barodan çağrılan bir kadın avukatın temsil ettiği öğrenildi. Savcılıktaki sorgusunda emniyetteki ifadesini tekrar ettiği belirtilen Filiz'in savcı karşısında olayları daha detaylı anlattığı ifade edildi. 

İFADE ESNASINDA KAN ÖRNEĞİ ALINDI

Ayrıca Atalay Filiz'in ifade işlemi sürerken savcının talimatıyla adliyede bulunan sağlık ünitesinden bir hemşire çağırılarak Filiz'den kan örnekleri alındı. Alınan kan örneklerinin Fatma öğretmenin öldürüldüğü olay yerinde bulunan kan örnekleri ile karşılaştırma yapılacağı öğrenildi.