BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  POLİTİKA

Ailesi CHP'li olan BDP'li vekil!

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ailesinin CHP'li olduğunu söyledi ve sevenlerini üzecek kararını açıkladı.

Abone ol

Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına katılan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder yaptığı açıklamalarda yoğun olarak CHP eleştirisinde bulundu.

Ailesinin CHP'li olduğunu söyleyen Önder önümüzdeki dönem milletvekili olmayacağını açıkladı.

"SİYASETİ 657'YE TABİ OLMAK SANIYOR"

CHP'nin her askeri tezkerede imzasının bulunduğunu ifade eden Önder, CHP'nin çok saygın bir kitlesi bulunduğunu belirtti. Eleştirilerinin odağına Kemal Kılıçdaroğlu'nu oturtan Önder, kendisine çok saygısı olduğunu belirttikten sonra, "Sanırım siyaseti 657 tabi olmak sanıyor." dedi.

"AİLEMİN YARISI CHP'Lİ YARISI FENERLİ"

Kılıçdaroğlu'nun söylem değiştirdiğine dikkat çeken Önder, "Bu biraz Deniz Baykal operasyonu ben söyleyeyim. Bu sözlerim tarihe şerh koşsun, yarın öbür gün Deniz Baykal'a gel şu işe bir el at diyecekler. Muhalafete muhalefet hoş bir şey değil ama umduğumuz için böyle konuşuyoruz. Benim ailemin yarısından çoğu CHP'li daha hiç öteye gitmeye gerek yok. Ben bu taban düzgün derken öyle afaki bir şey kullanmıyorum. Yarısından fazlası CHP'li yarısından fazlası Fenerli." dedi.

Sırrı Süreyya Önder, CHP İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Diyarbakır'a yaptığı geziyi de olumlu bulduğunu söyledi.

İKİNCİ AŞAMA BAŞLAMALI

PKK lideri Murat Karayılan'ın Haziran sonu itibarıyla çekilmenin tamamlanacağını söylediğini kaydeden Önder, Karayılan'ın "Devlet bizim sözümüzü tutacağımızı bilir. Demokratikleşmenin önüne zaman engelini koymayın" sözlerini aktardı.

Adının önümüzdeki dönem, eşbaşkanlık için geçtiğinin hatırlatılması üzerine Önder, "İkinci dönem vekillik niyetim yok. Politik, sosyalist bir sinemacı olarak çalışmalarımı sürdüreceğim. Ama BDP bu çizgisini sürdürdüğü müddetçe parti üyeliğim devam edecek" şeklinde konuştu.

"BDP OY PATLAMASI YAPACAK"

BDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın yüzde 10 seçim barajını aşacaklarına yönelik iddiasının hatırlatılması üzerine Önder, şunları söyledi:

"Ben büyük bir patlama yapacağımızı düşünüyorum. Meclis'in sitesine girsinler, önergelerimizdeki çeşitliliğe baksınlar. Yeni anayasa linkine tıklasınlar, anayasa tekliflerinin dördünü yan yana koysunlar evrensel kriterler içeren tek anayasa önerisi BDP önerisi. Bu partinin üzerindeki psikolojik harp etkisi azalırsa niye muhalefet partisi olmasın. Nerede bir hak gaspı varsa biz oradayız. Daha hiçbir BDP'li vekil, evinde üç gece üst üste yatmamış."