BIST 9.101
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,05
HABER /  GÜNCEL

Aileleri onlar için feryat etti

Irak’ın Musul kentinde, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından kaçırılan şoförlerin aileleri, çocuklarının serbest bırakılması için yetkil...

Abone ol

Irak’ın Musul kentinde, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından kaçırılan şoförlerin aileleri, çocuklarının serbest bırakılması için yetkililerin devreye girmesini istedi.
Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Doruklu köyünde ikamet eden kaçırılan şoförlerin aileleri IŞİD tarafından kaçırılan şoförlerin serbest bırakılması için devlet yetkilerinin devreye girmesi gerektiğini söyledi. Kaçırılan Servet ile Selahattin Karakan’ın annesi Hüsniye Karakan, çocuklarının sadece emek parası için o bölgeye gittiğini kaydetti. Anne Karakan, "İki çocuğum onların elinde durumları nasıldır hiç bilmiyoruz. Onların bir an önce serbest bırakılmalarını istiyoruz. yetkili kurumları bu konuda yardımlarını bekliyoruz" dedi.

KARDEŞİ İLE GİZLİ GİZLİ KONUŞTU
Kaçırılan şoförlerin kardeşi olan Serbest Karakan ise ağabeylerinin ilk kez o bölgeye gittiğini dile getirdi. Serbest Karakan, "Şu anda mahsur durumdalar. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Telefonlarına ulaşamıyoruz. Gizli bir telefonla görüştük, en son görüşmemizde iyiyiz dediler. Yemek vermişler onlara onların ilk gidişiydi. Bu köyden dört kişi gitti zaten ikisi ağabeyimdi. İlk defa gittiler ve gelmediler. Yardım bekliyoruz yetkililerden mağdur durumdayız" diye konuştu.
Hem çocuğunu hem de kocasının kaçırıldığını ifade eden Nihal Şimsek de gözyaşları içinde devlet yetkililerinden eşinin ve çocuğunun bulunmasını istedi.
(İHA)